Crypto

Cryptomarkt keldert: gigantisch bedrag van 200 miljard dollar weg in 2 dagen

cryptomarkt keldert

Hoewel de crypto-wereld er een jaar terug heel rooskleurig uit zag, komt nu het ene na het andere project in de problemen. Bitcoin is gezakt tot het laagste punt in twee jaar nadat crypto handelsplatform Binance woensdag aangekondigd dat het niet verder gaat met zijn plannen om de grote concurrent FTX.com over te nemen. Met deze aankondiging staat een van de grootste handelsplatformen op instorten. Door deze onzekerheid is de totale cryptomarkt met meer dan 200 miljard dollar gedaald in minder dan 48 uur, zo’n 20% van al het geld dat rondgaat in crypto. Maar wat is er precies de oorzaak dat de cryptomarkt in elkaar stort?

Binance neemt concurrent FTX toch niet over

Naar aanleiding van een rapport van CoinDesk kwam aan het licht dat de financiën van FTX en zusterbedrijf Alameda Research niet op orde zijn. De FTX-beurs heeft een tekort van meer dan $8 miljard en heeft onmiddellijk noodfondsen nodig heeft om te overleven. Grote concurrent Binance leek de noodlijdenden cryptobeurs te willen overnemen om uit de problemen te helpen. Binance tweette later dat ze de potentiële overname van FTX.com niet zullen voortzetten vanwege de problemen van FTX die buiten haar macht liggen. 

Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van Binance, tweette later ook dat hij de ondergang van FTX niet heeft “gepland” en e-mailde ook alle werknemers van Binance dat de potentiële ondergang van FTX voor niemand geschikt is en daarom niet moet worden gevierd als een overwinning voor ons. Bovendien vertelde hij de werknemers dat ze niet moeten traden in FTT, de eigen token van FTX, terwijl de deal zich ontwikkelt en de zaken duidelijker worden. 

Is dit het einde van FTX?

De prijs van FTT is nu gekelderd tot een dieptepunt van $2,50, terwijl het een paar dagen geleden nog meer dan $17,50 bedroeg. Door deze daling is bijna $2 miljard in één dag werd weggevaagd van de waarde van de token. Daarnaast sleept de beurs de gehele markt ook verder het slop in. Investeren in een neerwaartse markt kan nog steeds, alleen moet je wel de juiste strategieën hebben.

Als het misgaat met FTX, zal het niet het eerste crypto bedrijf zijn dat ineenstort, want eerder dit jaar kon Celcius, dat werkt als een gedecentraliseerde bank, zijn diensten niet voortzetten en vroeg het faillissement aan. Op dit moment is het moeilijk te voorspellen waar FTX heen zal gaan, maar het is duidelijk dat de beurs zich in warm water bevindt en een uitweg lijkt onwaarschijnlijk. 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!