Entertainment

Cocaine Bear: dit kan zomaar de film van 2023 worden

cocaine bear

Voor sommige geniale scripts heb je alleen maar de realiteit nodig, zo zullen filmmakers Phil Lord en Chris Miller hebben gedacht toen ze het script van de film Cocaine Bear onder ogen kregen. Deze gestoorde komedie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en zou volgend jaar zomaar de hit op filmgebied kunnen worden. Wij namen het verhaal even in grote lijnen in ons op.

Het verhaal achter Cocaine Bear

In 1985 vliegt er een Cessna 404 vliegtuigje vanuit Colombia het Amerikaanse luchtruim binnen. In het vliegtuig maakt een voormalig politieagent zich klaar om met een kogelvrij vest, verschillende vuurwapens, en 35 kg pure cocaïne om zijn middel uit het vliegtuig te springen. Voordat hij dat doet gooit hij nog eens 35 kg cocaïne in sporttassen uit het vliegtuig.

Het vliegtuig staat op automatische piloot. De politieagent, Andrew Carter, springt niet lang na het droppen van de sporttassen zelf ook uit het vliegtuig, maar zijn parachute weigert dienst, waarna hij te pletter valt op de oprit van een woning. Twee maanden later treft een jager een dode beer aan, omringd met opengetrokken sporttassen die vol met cocaïne zitten. De link met Carter was al snel gemaakt. De bruine beer bleek gestorven aan een overdosis coke.

De meest gestoorde film van 2023

Scriptschrijver Jimmy Warden besloot een komedie te schrijven met het verhaal van de cocaïne beer als inspiratie. In dit verhaal treft een bruine beer 40 zakken met cocaïne aan in zijn leefgebied, en besluit het er eens flink van te nemen. Nadat hij de coke heeft genomen gaat hij echter compleet door het lint, en kruist hij op hilarische wijze het levenspad van een politieagent, een groep tieners, en een paar wandelaars.

Filmmakers Lord en Miller waren eerder betrokken bij kaskrakers, zoals The Lego Movie, en Spider-Man: Into the Spider-Verse. De film wordt geregisseerd door Elizabeth Banks, en zij is zeer enthousiast. “Gestoord, ik kan niet wachten tot mensen ‘m zien” aldus Banks. De film komt naar verwachting op 4 februari 2023 in de bioscopen. De bewuste bruine beer zal geen rol spelen in de film, die is opgezet te bewonderen in de Kentucky for Kentucky Fun Mall, in Lexington, Kentucky.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!