Life & Health

Cardio voor of na je krachttraining: wat is het beste?

cardio voor na krachttraining sportschool

Als het gaat om het combineren van cardio en krachttraining, is er vaak discussie over wanneer je het beste cardio kunt doen. Moet je eerst cardio doen voordat je gaat krachttrainen of juist erna? In deze tekst gaan we dieper in op de effecten en gevolgen van cardio voor en na krachttraining, zodat je zelf kunt beslissen wat het beste is voor jouw situatie.

Cardio voor je krachttraining

Als je eerst cardio doet voordat je gaat krachttrainen, kan dit invloed hebben op je prestaties in de sportschool. Cardio kan namelijk energie putten uit je spieren, waardoor je minder kracht hebt tijdens je krachttraining. Als je echter specifiek traint om meer conditie te hebben, kan het natuurlijk wel zinvol zijn om je cardio vooraf te doen om de focus va je training op uithoudingsvermogen te hebben.

Aan de andere kant kan een lichte cardio voor je krachttraining helpen om je spieren op te warmen en je lichaam voor te bereiden op de intensievere krachttraining. Een goede opwarming kan blessures voorkomen en ervoor zorgen dat je tijdens je krachttraining beter presteert. Als je cardio voor je krachttraining wilt doen en je wilt het maximale uit je gymsessie halen, kies dan voor een lichte vorm van cardio, aangezien je anders te vermoeid raakt. cardio voor krachttraining uithoudingsvermogen

Cardio na je krachttraining

Rustige cardio na je krachttraining kan je helpen om je spieren te herstellen en te ontspannen na een zware training. Het kan ook bijdragen aan het verbranden van extra calorieën, wat kan helpen bij gewichtsverlies. Het nadeel van cardio na krachttraining is dat je vermoeid kunt zijn na je krachttraining, waardoor je minder intensief aan je cardio begint.

Het doen van een zware cardio na je krachttraining kan het herstelproces verstoren aangezien je spieren rust nodig hebben om te herstellen. Als je echter wilt afvallen is het wel van belang om extra calorieën te verbranden, waardoor deze cardio na je sessie wel aan te raden is.

cardio na krachttraining spiergroei

Conclusie: wat is het beste?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, aangezien dit volledig afhangt van jouw situatie en doelen in de sportschool. Als je bijvoorbeeld traint voor een triatlon, kan het zinvol zijn om je cardio voor je krachttraining te doen om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Als je echter vooral bezig bent met spiergroei, kan het zinvoller zijn om rustige cardio na je krachttraining te doen om je spieren te laten herstellen en calorieën te verbranden. Hierdoor kan jij met genoeg energie je workout doen, terwijl je toch calorieën verbrandt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!