Food & Drinks

Budweiser geeft voor miljoenen euro’s aan bier weg aan WK-winnaar

budweiser

Bierfabrikant Budweiser zit met een flinke voorraad bier in zijn maag. In de eerste instantie mocht er namelijk alcohol worden geschonken tijdens het WK in Qatar, maar de organisatie van het evenement kwam daar op het laatste moment op terug. Budweiser schenkt tijdens elke WK de glazen vol, dus zitten ze met een magazijn vol met ongebruikt bier. Ze hebben hier echter een creatieve bestemming voor gevonden.

Alcohol tijdens het WK in Qatar

De beslissing van Qatar om op het laatste moment geen bier meer te schenken kost Budweiser aardig wat geld, volgens The Sun is dat maar liefst 45 miljoen euro. Het bedrijf schenkt elk jaar hun producten op het wereldkampioenschap voetbal, maar dat zit er dit jaar dus niet in. Ze hebben echter een prima bestemming gevonden voor het ongebruikte bier, ze gaan het doneren aan het land dat het WK in Qatar wint.

Qatar had in de openingswedstrijd al een flinke nederlaag te verduren, dus de kans dat er vrachtwagens met bier richting de oliestaat gaan is wederom zo goed als uitgesloten. Het ongebruikte bier zal dus hoogstwaarschijnlijk een bestemming vinden waar het gouden goedje wel gewaardeerd wordt. Budweiser wil het verlies compenseren door minder te betalen voor advertenties.

Budweiser geeft bier weg aan winnaar WK

De bierfabrikant heeft dus besloten om de gigantische voorraad ongebruikt bier weg te geven aan de winnaar van het WK. Het bedrijf gooide er recent een tweet uit met de tekst ‘New Day, New Tweet. Winning Country gets the Buds. Who will get them?’ Er kan dus flink worden geproost in het land dat de beker mee naar huis mag nemen.

In 2026 zal Budweiser gewoon weer bier schenken tijdens het WK. Deze 23ste editie van het voetbaltoernooi zal worden gehouden in Canada, Mexico, en de Verenigde Staten. Budweiser hoeft zich dan geen zorgen hoeven te maken over een financiële strop, want deze landen hanteren de strikte wetten van Qatar niet, en daar zullen een hoop mensen blij mee zijn, inclusief de deelnemende landen.

budweiser

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!