Style

Introductie van 6 Breitling Premier-modellen met knipoog naar het verleden

breitling premier modellen

Er worden zes nieuwe Premier-modellen geïntroduceerd die bijgewerkt zijn met heritage- geïnspireerd design en nu beschikken over het Breitling manufactuur kaliber 01. De lancering valt samen met een nieuw boek over het ontstaan van Breitlings meest begeerde chronograaf. Al deze horloges hebben referenties naar het krachtige verleden van het merk.

Breitling Premier

Tegen 1943 had Willy Breitling naam gemaakt als maker van luchtvaartinstrumenten en navigatie horloges die voldeden aan de functionele behoeften van de oorlogsperiode. Maar de derde generatie Breitling-oprichter droomde ook over de tijd na de oorlog, wanneer soberheid voorbij voorbijgestreefd zou worden door tomeloos optimisme.

Met die toekomst in gedachten ontwierp hij een reeks elegante chronografen en gebruikte hierbij de beste materialen, de beste afwerkingen en de beste kalibers. Hij noemde deze nieuwe lijn de Premier. De Premier Heritage-chronograafcollectie werd door Breitling opnieuw
geïntroduceerd in 2021 en deed Willy’s droom van een functionele chronograaf herleven die tevens onmiskenbaar elegant en altijd draagbaar was – in zijn eigen woorden „een onmiskenbare uiting van verfijnde smaak“.

De Zwitserse horlogemaker voegt nu zes nieuwe horloges toe aan het Premier- assortiment, die allemaal worden aangedreven door het automatische opwindmechanisme Breitling-manufactuurkaliber 01.

breitling-premier-geschiedenis

Visie, precisie en energie

„We streven ernaar om de gedurfde visie van Willy Breitling te combineren
met de precisie van een professioneel navigatiehorloge en de verfijning van
een modern gekleed horloge,“ zegt Georges Kern, CEO van Breitling. „De
Premier is de belichaming van de hoopvolle energie die in de naoorlogse tijd
ontstond, en wij zijn trots dat wij die traditie met een modern-retro versie voor deze tijd voortzetten.

“De specialiteit van Breitling is altijd de chronograaf geweest, en elk van de drie oprichters van het merk speelden een rol bij de vorming ervan. Vanaf het moment dat hij in 1884 zijn bedrijf startte, verwerkte Leon Breitling zijn expertise in het perfectioneren van het zakhorloge”.

Zijn zoon Gaston introduceerde de eerste polshorloges die een onafhankelijke drukknop op 2 uur hadden. En zijn kleinzoon Willy voegde de tweede drukknop op 4 uur toe – zo ontstond de vorm van de moderne chronograaf die tegenwoordig in de gehele horlogemakerij wordt gebruikt. Willy ging nog een stap verder met de visie van de familie en voegde naast functionaliteit ook stijl toe aan de chronograaf.

premier-history

Nieuwe Breitling modellen

Het nieuwe Premier B01 Chronograph 42-assortiment voldoet ook aan de
compromisloze technische normen van Willy Breitling. De zes modellen
worden nu aangedreven door het automatische opwindmechanisme Breitling- kaliber 01, een manufactuur mechaniek dat ontworpen is voor maximale precisie, betrouwbaarheid en functionaliteit. Het chronograaf mechaniek werd voor het eerst uitgebracht in 2009 en is een van de meest gewaardeerde chronograaf mechanieken in de branche.

Zoals bij alle mechanische kalibers van Breitling heeft elk mechanisch kaliber de rigoureuze COSC-certificering voor nauwkeurigheid binnen –4 en +6 seconden per dag ontvangen. Breitlings eigen in-house, 16 jaar oude equivalent is net zo rigoureus en beschikt over schoktesten (ca. 60.000 schokken van 500 G), kroontesten (meer dan 100.000 keer opwinden van de kroon), het opwinden van het oscillerende gewicht (3.456.000 gewicht draaiingen) en testen van de chronograaf drukknop (ca. 5.840 start-stop-reset-handelingen).

De nieuwste versie van het Breitling-manufactuur kaliber 01 dat in de nieuwe Premier- chronograaf zit, is herzien in 2022 en bevat een trimmer profiel en een compacter oscillerend gewicht dat via de transparante saffier glazen achterkant van het horloge kan worden bewonderd. Op het mechaniek zit 5 jaar garantie en het heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur. In overeenstemming met de wens van Willy om bruikbaarheid met elegantie te combineren, heeft de Premier nu een waterdichtheid tot op een diepte van 100 m (10 bar).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BREITLING (@breitling)

Vintage ontwerpdetails

Voor het ontwerp van de nieuwe Premier heeft Breitling kenmerkende vintage- Premier- ontwerpdetails behouden, waaronder de gladde vaste lunette, de wijzerplaat met twee registers, de gestroomlijnde rechthoekige drukknoppen, en werden er Arabische cijfers aangebracht. Met 42 mm is de diameter van de kast iets groter dan de 40 mm van de bestaande (handmatig opwindbare) B09- modellen.

De ton sur ton secundaire wijzerplaten met chronograafminuten op 3
uur en lopende seconden op 9 uur zorgen voor een verfijnde stijl, terwijl nieuwe wijzerplaat kleuren in zalmkleur, blauw, groen, zwart en roomkleur een moderne twist aan de roestvrijstalen modellen toevoegen. Een andere variant in 18 kt rood goud heeft een klassieke crèmekleurige wijzerplaat. Bij het horloge kan worden gekozen uit een klassieke krokodillenleren band of een chique 7-rijige metalen armband.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!