Entertainment

Brad Pitt op Silverstone voor F1 film: “Ik had geen idee wat er voor nodig was”

brad-pitt-silverstone-formule-1-film
Brad Pitt op Silverstone met Damson Idris (Foto: Instagram @bradpittofficial)

Acteur Brad Pitt was afgelopen zondag op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië te vinden en had daar naar eigen zeggen ‘de tijd van zijn leven’. Hij was daar voor de opnamen van zijn nieuwe film, waarvan de titel nog niet officieel bekend is gemaakt. Hij maakt de film samen met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Hamilton zal zelf niet in de film te zien zijn, maar is wel betrokken bij de productie.

Productie van nieuwe Formule 1-film

De 59-jarige acteur werd hartelijk verwelkomd op het circuit van Silverstone. Hij kreeg de mogelijkheid om voorafgaand aan de Grote Prijs van Groot-Brittannië een aantal filmshots te draaien voor een Formule 1-film waarin hij zelf de hoofdrol speelt. In een interview met Sky Sports F1 bedankte hij de FIA en F1-topman Stefano Domenicali voor de gastvrijheid.

De acteur zegt dat hij de tijd van zijn leven op het circuit heeft gehad. Hij heeft zijn eigen Formule 1-auto, dat eigenlijk een junior Formule-2 wagen is, die voor de film het uiterlijk van een F1-raceauto heeft gekregen. Hij reed een paar rondjes op het circuit. Snowfall-acteur Damson Idris speelt ook in de film en kreeg ook de mogelijkheid om het gas in te trappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Brad Pitt op circuit van Silverstone

De productie van de Formule 1-film ligt in handen van Jerry Bruckheimer, Lewis Hamilton, en Top Gun: Maverick regisseur Joseph Kosinski. De officiële titel is nog niet vrijgegeven, maar naar verluidt gaat dat ‘APEX’ worden. In de film speelt Brad Pitt een van zijn pensioen teruggekeerde Formule 1-coureur met de naam Sonny Hayes. Hayes wordt de mentor van een beginnend teamgenoot.

De acteur stond tijdens het spelen van het Britse volkslied naast Max Verstappen. De twee hebben wat woorden gewisseld en elkaar de hand geschud. Het is nog niet bekend wanneer de film in première gaat, en er is ook nog geen officiële trailer beschikbaar. Het is in ieder geval overduidelijk dat Brad Pitt veel plezier heeft in het maken van deze film. De Oscarwinnaar had de tijd van zijn leven op de set.

Brad Pitt genoot, maar moest wel scherp zijn op het iconische circuit. “Lewis wil dat we de sport respecteren, dat we echt laten zien zoals het is. Als toeschouwer had ik geen idee wat er nodig was om een goede chauffeur te zijn. De agressie en behendigheid die de prof coureurs hebben, daar heb ik zoveel respect voor.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!