Sports

3 sterke redenen waarom boksen zo goed is voor je gezondheid

boksen gezond voordelen

Mannen hebben altijd van vechtsport gehouden. Boksen is een van die geweldige sporten. De ruwe kracht van vechters als Muhammad Ali en Mike Tyson die in gevaarlijke bokswedstrijden andere vechters afmatten is een lust om naar te kijken. Maar ondanks dat je rake klappen kan krijgen, heeft boksen ook bijzonder veel gezondheidsvoordelen. Wat zijn eigenlijk deze voordelen van boksen voor je algehele gezondheid?

1. Uithoudingsvermogen en spiermassa

Boksen is een uitstekende cardiotraining. Je beweegt voortdurend, gooit stoten en ontwijkt stoten. Dit alles zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat en dat je hard gaat ademen. Een goede boks-training kan tot 1000 calorieën per uur verbranden, wat meer is dan de meeste andere cardiotrainingen. Mocht rondjes in het park rennen nou niks voor jou zijn, kan je altijd nog overwegen om de ring in te stappen!

Boksen geeft je niet alleen een geweldige cardiotraining, het versterkt ook bijna alle spieren in je lichaam. Je armen, benen, rug en buiken moeten allemaal hard werken als je bokst. Naarmate je meer tijd besteed aan boksen, ontwikkel je ongetwijfeld spiermassa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

2. Boksen brengt mentale voordelen mee

Een belangrijke reden waarom mensen gaan boksen is om stress te verminderen. Als je in de ring staat, kun je aan niets anders denken dan aan het gevecht. En na een goede boks sessie voel je je meer ontspannen en is je geest helderder. Dat komt omdat je met boksen alle opgebouwde stress en spanning in je lichaam kunt loslaten. Een slechte dag gehad op het werk of ruzie met je partner? Boksen is de perfecte manier om het allemaal kwijt te raken.

Bovendien kan boksen het zelfvertrouwen, de concentratie en coördinatie verbeteren en zelfs symptomen van angst en depressie verminderen, zodat je je mentaal beter voelt.

3. Verbeteren van je reflexen

Boksen is een sport die draait om timing, nauwkeurigheid en snelheid. Als je blijft trainen zal je merken dat je reflexen steeds scherper worden. Dat komt omdat je voortdurend reageert op de stoten van je tegenstander en probeert ze te pareren. Hoewel dit misschien niet veel lijkt, kunnen snelle reflexen in alle situaties van pas komen, zowel in als buiten de ring.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!