Money & Career

Boef steelt de show: rapper verdient een fortuin met zomertour

boef-inkomsten-zomertour
Foto: Instagram @boef

De zomerhitte is niet het enige dat dit seizoen oploopt. De bankrekening van de Nederlandse rapper Boef stijgt ook naar ongekende hoogten. Met een reeks concerten gepland voor de komende maanden, is Boef klaar om een aanzienlijk bedrag binnen te halen. Maar hoeveel levert de zomertour van Boef hem ongeveer op?

Wie is Rapper Boef?

Rapper Boef, geboren in Frankrijk, heeft Algerijnse ouders en zowel een Algerijns als een Frans paspoort. Boef brak in 2015 door als rapper na zijn Zonamo sessies. Zijn debuutalbum ‘Gewoon Boef’ werd dan ook goed ontvangen en bleef maar liefst 54 weken in de Nederlandse album top 100 staan. Maar dit is niet het enige wat Boef bereikt heeft bereikt in zijn carrière als rapper.

Hij heeft verschillende records op zijn naam staan in Nederland, waaronder het meest gestreamde Nederlandse nummer op Spotify in 24 uur (Herinnering met Lil Kleine), het meest gestreamde album binnen een dag (Allemaal een droom met 5 miljoen streams in 24 uur), de meest bekeken muziekvideo binnen 24 uur (Sofiane), en de meeste nummer 1 hits (17 in totaal). Hij is ook nog eens de eerste Nederlandse rapper met 2 miljard streams.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Rapper Boef’s zomertour 2023

Maar hoeveel verdient zo’n recordbreker dan eigenlijk met een zomertour? Boef heeft onlangs zijn zomertour gedeeld op Instagram. Deze zomer heeft Boef maar liefst 46 shows gepland in juli en augustus, en op sommige dagen treedt hij zelfs drie keer op! Een optreden van Boef kost aardig wat geld. Voor een half uur optreden vraagt Boef tussen de €10.000 – €15.000, exclusief btw.

Zijn geschatte omzet ligt deze zomer met alleen zijn tours dus tussen de 460.000 en 690.000 euro in twee maanden tijd! Je zal dan ook niet gek opkijken dat het geschatte vermogen van Boef in de miljoenen ligt. Dit vermogen heeft de rapper voornamelijk opgebouwd met het geld dat hij verdient met zulke shows, maar ook met het investeren in vastgoed! Lang niet slecht voor iemand die enkele jaren terug nog in de cel zat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!