Money & Career

Rapper Boef doet zomertour: “Dat is een snelle half miljoen”

boef-inkomsten-optredens-tour
Afbeelding: Instagram @boef

Het festivalseizoen is in volle gang. De line-ups van evenementen zijn gevuld met de meest uiteenlopende artiesten. Tussen deze artiesten is de naam ‘Boef’ veelvuldig te vinden, want de rapper is begonnen aan een hele reeks optredens. De succesvolle artiest heeft het druk. Hij gaat deze zomer veel geld verdienen met zijn optredens. Wij hebben uitgezocht hoeveel hij deze zomer gaat verdienen met zijn rapmuziek.

Sofiane Boussaadia

Rapper Boef werd in 1993 geboren als Sofiane Boussaadia. Hij zag het levenslicht in het Franse Aubervilliers, maar verhuisde toen hij vier jaar was naar een adoptiegezin in Eindhoven. Zijn ouders konden niet voor hem zorgen omdat zijn vader in de gevangenis zat en zijn moeder verslaafd was aan heroïne. Tijdens zijn jeugd in Nederland kwam de rapper meerdere keren in aanraking met politie en justitie.

Toen hij zestien jaar was, zat hij in de jeugdgevangenis. Daar kreeg hij te horen dat zijn adoptiemoeder ongeneeslijk ziek was. Hij heeft haar altijd als zijn eigen moeder beschouwd en was er kapot van toen hij hoorde dat ze niet meer was te redden. Hij kreeg verlof van justitie om aan haar sterfbed te zitten. Dat laatste gesprek met haar zou het leven van Sofiane definitief veranderen. Hij ging daarna met een plan terug naar de gevangenis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

De opkomst van Boef

Soof, maak alsjeblieft wat van je leven’. Dit waren de laatste woorden die zijn pleegmoeder tegen hem zei voordat hij vertrok. Sofian kon altijd al goed rappen, maar nu had hij een plan: de allerbeste rapper van Nederland worden. Hij stippelde in de gevangenis een plan uit waarmee hij de belofte aan zijn moeder na kon komen. In 2015 was Boef er plotseling. Niemand kende de rapper, tot het moment dat hij op YouTube een rapsessie bij Zonamo Underground deed.

De sessie werd een hit. Hij kreeg miljoenen views. Vanaf dat moment scoorde Boef hit na hit, zoals Habiba, Hosselen, en Treinstation, waarin hij rapt over zijn jeugd. Boef is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. De belofte aan zijn moeder heeft hij waargemaakt, hij heeft wat van zijn leven gemaakt. Sofiane Boussaadia is in alle opzichten een succes. Hij heeft sinds zijn doorbraak een flink vermogen opgebouwd.

Spraakmakende documentaire

Boef heeft vaker in interviews verteld dat hij zijn muziek als therapie ziet. Door zijn turbulente jeugd zat hij jaren vol boosheid en frustratie. Hij werd bij het grote publiek bekend als ‘treiter vlogger’ omdat hij zijn aanvaringen met politie en justitie vastlegde en op YouTube plaatste. Zijn carrière, die in 2018 net van de grond was gekomen, kwam bijna ten einde omdat hij een paar hulpvaardige vrouwen zwaar had beledigd.

De rapper is naar eigen zeggen ‘gegroeid’ als persoon. Op 8 mei 2020 verscheen er een indringende documentaire van Boef online op Videoland, dat massaal werd bekeken. In ‘Gewoon Boef’ vertelt hij openhartig over zijn jeugd, carrière en gevoelens. Inmiddels is hij een andere koers gaan varen. Boef is naast een succesvolle artiest ook ondernemer, vastgoedbaas en talentscout.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Dit bedrag gaat hij deze zomer verdienen met zijn optredens

Boef is een veelgevraagd artiest en heeft een gigantische fanbase. Het is dus geen wonder dat hij komende zomer in het binnen- en buitenland op het podium staat. De rapper is al jaren miljonair, maar hij kan de aankomende maanden flink wat extra cijfers op zijn bankrekening bijschrijven. Hij zit helemaal volgeboekt. Wij hebben uitgezocht hoeveel de populaire rapper deze zomer gaat verdienen.

Als we kijken op de websites van verschillende boekingskantoren dan kunnen we zien dat hij tussen de 10.000 en 15.000 euro per 30 minuten verdient. We gaan er even vanuit dat hij een half uur op elke locatie op gaat treden. Boef heeft aankomende zomer 46 optredens. Als we uitgaan van het full-option pakket van 15K dan mag de rapper aan het einde van deze zomer 690.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!