Entertainment

Black Mirror seizoen 6 is een kolossale middelvinger naar de mensheid

black-mirror-seizoen-6-afleveringen
Black Mirror (Bron: Netflix)

De Britse televisieserie Black Mirror staat bekend om het cynisme wat in elke aflevering de ondertoon heeft. Black mirror seizoen 6 daarentegen is ronduit misantropisch. Elke aflevering laat de kijker nog depressiever en minder hoopvol achter over de mensheid, and we love it! De serie slaagt erin dat de kijker plezier beleefd aan hoe verknald de wereld is.

Black Mirror seizoen 6 – alle afleveringen in het kort

In dit artikel gaan we in het kort langs alle afleveringen. We hopen je hiermee, zonder spoilers, te verleiden om Black Mirror te gaan kijken. Teleurgesteld zal je niet raken, beloofd. De opbouw van de het zesde seizoen is slim bedacht, waarbij je begint met een humoristische aflevering, en de serie eindigt in totale wanhoop. Beter hadden we het niet kunnen bedenken.

1. Joan is Awful

Joan ontdekt in deze aflevering dat een fictieve versie van Netflix, ‘Streamberry’, een show heeft gemaakt over haar eigen leven, gespeeld door Salma Hayek. Compleet gefrustreerd over de openbaarheid van haar leven begint Joan te meest rare dingen te doen om Hayek te laten stoppen met het portretteren van haar. Zoals je je kan voorstellen leidt dit tot een opstapeling van verkeerde beslissingen.

black mirror seizoen 6 - joan is awful

2. Loch Henry

Dit is een van onze favoriete afleveringen van het seizoen. Het is een geweldige combinatie van True-crime en een murder mystery met een geweldige plottwist op het einde. Weer speelt de fictieve versie van Netflix, Streamberry, een belangrijke rol wanneer twee jonge filmmakers een documentaire gaan maken in een afgelegen dorpje waar een van hen is opgegroeid.

black mirror seizoen 6 loch henry

3. Beyond the Sea

Hier hebben we wel even een nachtje van wakker gelegen. Hoewel het einde misschien wat voorspelbaar was, maakte dat de acteerprestaties van de cast niet minder goed, en wat een cast was het. Aaron Paul, Josh Hartnett en Kate Mara hebben in deze aflevering een echte prestatie neergezet.

black mirror seizoen 6 beyond the sea

4. Mazey Day

Een actrice genaamd Mazey Day raakt betrokken bij een auto-ongeluk waarbij ze een man doodt. Hoewel het lijkt alsof de verloren actrice lijdt aan verdriet en schuldgevoelens vanwege het incident, ontspoort ze en wordt ze achtervolgd door Beetz en haar paparazzi vrienden. Als je de aflevering vergelijkt met de rest van het seizoen, valt deze misschien wat buiten de boot.

black mirror seizoen 6 mazey day

5. Demon 79

Een jonge vrouw moet van een demoon die ze oproept drie mensen te vermoorden. Als ze dit niet doet, zal er een apocalyps plaatsvinden. Ze krijgt van de demoon te zien wat er gebeurt als ze het nalaat, dus waagt ze een poging. Je kan je voorstellen dat dit niet naar verwachting gaat. We zullen verder geen spoilers verklappen, maar je kan denk ik al raden welke kant het opgaat.

black mirror seizoen 6 demon 79

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!