Entertainment

Het nieuwe seizoen van Black Mirror verschijnt deze maand op Netflix

black mirror seizoen 6

Black Mirror is een televisieserie, gemaakt door Charlie Brooker. Het is een anthologieserie, wat betekent dat elke aflevering een op zichzelf staand verhaal heeft met verschillende personages en plotlijnen. De serie staat bekend om zijn dystopische en satirische kijk op moderne technologie en de mogelijke gevolgen ervan voor de samenleving. Black Mirror seizoen 6 is daar geen uitzondering op.

Black Mirror

Elke aflevering van “Black Mirror” onderzoekt op een unieke manier de relatie tussen technologie en menselijk gedrag, en hoe het gebruik van technologie onze levens beïnvloed. De verhalen variëren van scenario’s waarin technologieën zoals virtual reality en kunstmatige intelligentie een grote rol spelen, tot meer hedendaagse situaties waarin sociale media en sociale surveillance een impact hebben.

De serie werpt vaak een kritische blik op de obsessie van de samenleving met technologie en de mogelijke gevolgen daarvan voor privacy, menselijke relaties en moraliteit. Door deze onderwerpen heeft de show een grote trouwe aanhang gekregen. Dit komt voornamelijk door de diepgaande verhalen, de vaak beklemmende sfeer maar ook de relevante maatschappelijke vraagstukken.

black mirror seizoen 6

Black Mirror seizoen 6

Kan je geloven dat het alweer vier jaar geleden is geweest sinds de makers van de serie, Charlie Brooker en Anabel Jones, ons nieuwe afleveringen hebben gegeven om van te genieten? Sinds de release van Black Mirror seizoen 5 in 2019 gaf Brooker aan dat hij een pauze ging nemen van het schrijven van het nieuwe seizoen. Door de pandemie zei hij dat het “te deprimerend” zou zijn voor het publiek op dat moment.

Inmiddels is er een teaser en een trailer van Black Mirror seizoen 6 uitgebracht. Ondersteund door een cover van “I Don’t Want To Set the World on Fire” geeft de trailer ons een glimp van waar de nieuwe afleveringen van dit seizoen over zullen gaan. Wat we in ieder geval weten is dat Aaron Paul (Breaking Bad), een rol gaat spelen, net als Zazie Beetz (The Harder They Fall). Een andere opvallende naam in de cast is die van Salma Hayek. 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!