Crypto

Crypto handelsplatform Binance en FTX in oorlog verwikkeld

Binance en FTX in strijd

Binance, het grootste crypto handelsplatform in de wereld, heeft de aanval geopend op een van de grootste concurrenten, FTX. Er gaan geruchten dat een dochteronderneming van FTX een balans heeft die niet in orde is, waardoor Binance de mogelijkheid ziet om zijn concurrent pijn te doen. Maar wat is er precies aan de hand in deze crypto-oorlog?

Alameda Research bezit veel FTT

Afgelopen week kwam in een rapport van CoinDesk aan het licht dat Alameda Research, een investeringsbedrijf is van FTX CEO Sam Bankman-Fried, grotendeels gevuld is met de crypto coin “FTT”. FTT is de eigen token van het van FTX, dat op het handelsplatform gebruikt wordt om gebruikers handelskosten te laten betalen en toegang te geven tot kortingen op het platform. Aangezien Bankman-Fried bij beide bedrijven betrokken is, wordt er beweerd dat …

Sam Bankman-Fried tweette dat het rapport gebaseerd is op een hoop “geruchten”. Caroline Ellison, de CEO van Alameda Research voegde zich ook bij deze tweet en zei dat het rapport niet het ware verhaal weergeeft. 

Binance ontdoet zich van FTT-tokens

Binance heeft een vroegere relatie met FTX omdat het een vroege investeerder is in het platform en ongeveer $2,1 miljard aan FTT en stablecoins heeft ontvangen. Op dit moment heeft Binance voor 580 miljoen dollar aan FTT-tokens op de balans staan die het in een onaangekondigd tijdsbestek wil verwijderen van de balans. 

In een latere tweet maakte de CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, duidelijk dat de beslissing te maken heeft met risico management. In een eerder stadium is Binance veel geld verloren toen het project Terra Luna kelderde nadat ook hier de financiën niet op orde leken. Binance hield toen geloof in het project, wat uiteindelijk resulteerde in een groot verlies van Binance.

Hoe nu verder tussen Binance en FTX?

Hoewel niemand met zekerheid kan zeggen hoe lang deze vlaag tussen de twee beroemde crypto CEO’s duurt, tweette Bankman-Fried later dat “hij graag wil blijven samenwerken in het belang van het ecosysteem”. Alhoewel FTX de zaken zo snel mogelijk wil kalmeren, is het duidelijk dat Binance zich wilt terugtrekken uit zijn FTT-holdings. Mocht dit gebeuren, zullen de zaken alleen nog maar meer escaleren tussen de twee crypto bedrijven.
4) I’d love it, @cz_binance, if we could work together for the ecosystem.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!