Life & Health

Grootste discussie op dit moment: billen afvegen- staand of zittend?

wc-staand-zittend

Sommige dingen in het leven doe je gewoon op de automatische piloot en dat is maar goed ook. Als je zelfs over je blote billen afvegen moet gaan nadenken, wordt het leven wel heel gecompliceerd. Toch hebben wij nooit geweten dat er twee manieren zijn om je kont af te vegen. Heb je het altijd staand gedaan? Dan kan je het amper geloven dat mensen het zittend doen of andersom. Wij zijn benieuwd hoe Nederland zijn reet afveegt.

Schijtverhaal

Poepen doen we allemaal. Soms kan je het je bijna niet voorstellen, maar zelfs de allermooiste vrouw Sylvie Meis zit bijvoorbeeld 1 of 2 keer per dag een drol te draaien. Volgens een Harvard-studie uit 2018 onder bijna 5000 volwassen Amerikanen, poepen mensen gemiddeld één keer per dag.

Maar zoals we al zeggen is dit het gemiddelde. De ene persoon bout namelijk drie keer per week en de andere legt misschien wel drie keer per dag z’n drol in de wc neer. Hoe weet je nou of je goed zit met zo’n vaag gemiddelde? Volgens artsen en wetenschapper is de vuistregel: als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week poept, is het in principe gezond.

wc dumbdumber e1658743530928

Teams staand of zittend billen afvegen?

Na het lezen van de eerste paar alinea’s ben je er dus al achter gekomen dat niet iedereen op dezelfde manier doet aan billen afvegen. Het is vooral opvallend dat de mensen die het zittend doen nooit kunnen bedenken dat het ook staand kan. En andersom dus. Verandering zal er dus waarschijnlijk niet komen na het lezen van dit artikel.

De site Flair had een aantal jaren geleden onder haar lezers  een poll geopend met de vraag: ‘veeg jij staand of zittend je billen af?’ Zie hieronder de opvallende resultaten.

Uitslag poll

  • Staand (16%)
  • Zittend (73%)
  • Ik heb een bidet (1%)
  • Eerst zittend, dan staand (7%)
  • Ik weet het niet (2%)

Opvallend dat de meerderheid het billen afvegen zittend doet. Side note: we hebben helaas niet kunnen vinden wat nou de beste manier is volgens wetenschappers. Toch maar bij je oude vertrouwde manier blijven dan?

billen-afvegen

Opvouwen of propjes maken?

Het zou bij ons niet meteen opkomen om op de eerste date te vragen: ‘proppen of vouwen’?. Voor onderstaande kandidaat van First dates was het een essentiële vraagstuk, Je zou maar op een ‘vouwer’ vallen terwijl het een ‘propper’ is. Dat werkt natuurlijk niet. Billen afvegen is nog nooit zo belangrijk geweest.

De meerderheid van de mensen vouwen toch liever hun papier dan er een propje van te maken. Als we kinderen daarmee uitzonderen. Vouwen is overigens beter voor je portemonnee want daarmee gebruik je minder papier. Toch ligt daar wel vieze vingers gevaar op de loer. De kans is hier namelijk dat je niet genoeg velletjes hebt gevouwen waardoor je vinger door het papier schiet. Oh shit!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!