Food & Drinks

Onderzoek: 2 keer per week bier drinken met vrienden is goed voor gezondheid

bier-drinken-onderzoek-gezondheid

We zoeken allemaal naar de fijnste en meest gezonde manier van leven. Er zijn veel theorieën, onderzoeken en routines bedacht om gezonder door het leven te gaan. Het onderzoek hieronder is er echter eentje die ons echt gelukkig maakt. Het schijnt dat (bier) drinken met je vrienden namelijk de key to success is. Nu heb je een goed excuus naar je ouders of je vriendin om met je vrienden eens heerlijk te drinken. 

Onderzoek: bier drinken met maten

Je moet naast het drinken natuurlijk ook letten op goede voeding en veel lichaamsbeweging. Wanneer je besluit om naast het drinken niets uit te voeren, gaat het wel de verkeerde kant uit met je gezondheid. Toch is ontspanning een belangrijke factor in de weg naar geluk. Volgens dit Oxford onderzoek is er een prima oplossing: bier drinken met vrienden, twee keer per week! Blijf daarnaast gewoon lekker een beetje bewegen en je hebt de tijd van je leven.

Het onderzoek van Robin Dunbar, professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford, laat namelijk zien dat mannen die twee keer per week bier drinken met vrienden gezonder zijn, gelukkiger zijn en sneller van ziektes genezen. Daarnaast hebben ze minder kans op depressies dan mannen die dit niet doen. Dit betekent dat we dit dus wel moeten doen, wat een straf.

bier-vrienden-onderzoek

Opvallende financier voor onderzoek

Dit baanbrekende onderzoek is uitgevoerd en gefinancierd door de Guiness Brewery. Een van ’s werelds meest beroemde brouwerijen gevestigd in Dublin. Inmiddels bestaat Guiness al zo’n 250 jaar(!). Neem het resultaat dus met een klein korreltje zout. Het is natuurlijk enorm in hun voordeel dat deze test positief zou zijn. Alsnog vinden we het een prachtig en interessant onderzoek waar we naar zullen luisteren.

Je hoeft je niet laveloos te drinken, zolang je maar plezier hebt met je vrienden. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een gezellig etentje, aqua karten of tijdens een potje gamen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!