Food & Drinks

Bier drinken onder werktijd: aangeschoten presteer je beter

bier-drinken-onder-werktijd

Een paar biertjes achterover slaan op de werkvloer kan ervoor zorgen dat je strategischer gaat denken. Tenminste, als we het onderstaande onderzoek moeten geloven. Hierin werden de effecten van alcohol op het oplossen van problemen getest. Wat is de conclusie als het gaat over alcoholische versnaperingen en prestaties op de werkvloer?

Bier drinken onder werktijd

“Licht dronken zijn vergemakkelijkt een afwijkende, diffuse manier van denken, wat handig is voor taken waarbij het antwoord denken op een raaklijn vereist”, aldus BPS Research Digest. Je vraagt je vast af hoe dit onderzoek in godsnaam is uitgevoerd. Dat ging als volgt:

De onderzoekers observeerden 40 mannen tussen de 21 en 30 jaar. De helft van hen dronk genoeg alcohol om een bloedalcoholgehalte van 0,7 te bereiken (wat ongeveer gelijk is aan twee vaasjes bier). De andere helft van de ondervraagden onthielden zich volledig van alcohol.

bier-drinken-onder-werktijd

 

Aangeschoten presteer je beter

De mannen die dronken presteerden beter dan degenen die dat niet deden op een standaard ‘Remote Associates Test’, waarin deelnemers een reeks woorden te zien kregen en werden gevraagd woorden te identificeren die verwant waren aan elkaar. “We denken dat te gefocust zijn je kan verblinden voor nieuwe mogelijkheden, en een bredere, meer diffuse of flexibele toestand nodig kan zijn om creatieve oplossingen te laten ontstaan”, zei Jenny Wiley, een van de auteurs van het onderzoek.

Kleine disclaimer: Er werd alleen gekeken naar aangeschoten personen. Ook bleek uit het onderzoek dat hoewel je inderdaad creatief geprikkeld kan raken van een lichtelijke hoeveelheid alcohol – je focus er wel drastisch van achteruit kan gaan. Dus denk eraan – liters bier of wijn is geen goed idee. Af en toe een pilsje wel. Enjoy guys!

bier drinken onder werktijd

De lekkerste drankjes op Guys.nl

Over bier drinken gesproken – wist je dat er een automatische bier opschuimer bestaat? Op deze manier hoef je nooit meer geïrriteerd te raken als je biertje is doodgeslagen. Ben je toch meer een cocktail liefhebber? In dat geval zijn hier 6 lekkere cocktails om de zomer mee door te komen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!