Life & Health

Slaaphouding: dokter waarschuwt iedereen die op zijn buik slaapt

beste-slaaphouding-buik-slapen-slecht

De manier hoe je aan je nachtrust komt kan op verschillende manieren. Sommigen van ons vinden het heerlijk om op de rug te slapen – anderen geven de voorkeur aan de buik. Wat blijkt? Die laatste slaaphouding is ongeveer het slechtste wat je kan doen, dit is waarom:

De beste slaaphouding volgens onderzoek

Slaapexpert James Leinhardt heeft al meer dan 52 miljoen views weten te behalen met zijn video, waarin hij uitlegt waarom het geen goed idee is om op je buik te slapen. Ook laat hij zien welke slaappositie het beste is om in te nemen. In de video zegt hij het volgende:

“Dit is letterlijk de slechtste slaaphouding… Sterker nog, sorry, dit is de slechtste slaaphouding ooit. Niet alleen is je nek omgedraaid, ook steek je je hoofd omhoog, wat tegen alle natuurlijke rondingen van je ruggengraat in gaat. Je drukt je wervels samen, waardoor je waarschijnlijk nek- en rugpijn hebt.”

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound – Levitex

Veel reacties van buikslapers

In alle eerlijkheid – wij slapen geregeld op onze buik, puur en alleen omdat het comfortabel aanvoelt. Wij waren ook niet de enige. Nadat de video viraal ging, kwam er veel weerstand op de claims van Leinhardt. In navolging hiervan besloot hij iets meer context te geven.

Zo zei hij in een tweede clip dat de ‘vertrouwdheid van die positie’ slechts een ‘associatie van je slaap’ is, dus het is precies wat je lichaam gewend is. Dat betekent echter niet dat het een goede positie is om in te slapen. Hij ging verder: “Als ik in een luie stoel onderuitgezakt zit, voel ik me ongeveer 20 minuten comfortabel, misschien maximaal een half uur. Daarna komt de pijn pas.”

@levitex Replying to @Zaz🫶🏼 ♬ original sound – Levitex

Hoe kun je nu het beste gaan slapen?

Oké, slapen op je buik is een no-go. Maar wat dan wel? In een derde video die hij deelde besloot hij de gouden tip te geven: “Oké, dus jullie haten me allemaal omdat ik erop stond dat jullie hiermee zouden stoppen. Allereerst wil je een kussen tussen het puntje van je oor en het puntje van je schouder – een kussen dat die ruimte opvult.

“Het tweede wat je moet doen is een kussen tussen je knieën en enkels leggen. Dat zal de heup ondersteunen en stabiliseren en ervoor zorgen dat je je veiliger voelt. Het derde wat je kan doen, is een kussen knuffelen – je gaat die bovenste schouder ontlasten. Knuffel het, en je bent stabieler dan ooit.”

@levitex Replying to @polliprissipnts ♬ original sound – Levitex

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!