Life & Health

3 effectieve oefeningen om de V-shape buikspieren te trainen

beste-oefeningen-v-shape-buikspieren

De V-shape buikspieren zijn een van de moeilijkste delen van je buikspieren om te trainen. De beruchte V-vorm ontstaat op een plek waar twee spieren samenkomen – de onderbuikspieren en de schuine buikspieren. Dus om ze dus zichtbaar te laten worden, moet je specifieke oefeningen doen die beide spiergroepen raken. Maar dat is nog niet het enige.

Beste oefeningen voor V-shape buikspieren

Naast de oefeningen die we je zometeen gaan laten zien, is de sleutel om je buikspieren zichtbaar te laten worden, een uitgebalanceerd dieet. Ook al doe je de beste buikspieroefeningen die er zijn – ze zullen nooit zichtbaar worden als er een laag vet overheen zit.

Het kost meer moeite dan je denkt. Maar het feit dat je dit artikel aan het lezen bent, vertelt ons dat je op de goede weg zit. Dus onthoudt: goed gezond eten + een bikkelhard trainingsschema = gewenste fitness resultaten. Vergeet daarbij ook niet genoeg water te drinken.

v-shape buikspieren oefeningen

1. Side Plank

Er zitten tal van voordelen aan de side plank. Het is een verbazingwekkende core-versterkende oefening die je helpt een sterke middellijn op te bouwen en je houding te verbeteren. Het is ook geweldig om de kracht en stabiliteit van het hele lichaam te helpen ontwikkelen, en natuurlijk voor de ontwikkeling van V-shape buikspieren.

2. Hanging leg raise

De hanging leg raise is een efficiënte oefening voor je core waarmee je niet alleen je functionele kracht vergroot, maar ook de spierontwikkeling en controle in je buikspieren verhoogd. Ook helpt deze oefening je om je grijpkracht te verbeteren. Op deze manier zullen je handen nooit meer van de bar afglijden. Klinkt herkenbaar?

3. Barbell Russian twist

De Barbell Russian Twist is een populaire oefening voor je core waarmee je kracht, maar ook de definitie van je V-shape verbetert. De oefening kan je uitvoeren met zowel een barbell als een medicine ball. Let wel op – Dit is een technische oefening – neem dus de tijd om het onder de knie te krijgen.

4. Cable crunches

Met cable crunches activeer je de spieren in je boven- en onderbuik. Het is een goede geïsoleerde oefening om de v-shape buikspieren mee te trainen. Vergeet niet – een sterke core is essentieel als je uitdagende oefeningen op een goede manier wil uitvoeren. Denk hierbij aan squats, pull-ups en natuurlijk bankdrukken.

5. Ab wheel rollouts

De ab wheel rollout is erg effectief in het versterken van je gehele buikstreek en het verbeteren van de kracht in je core. Het helpt je bij het droog trainen van je spieren. Dit komt omdat je je richt op meerdere spiergroepen tijdens het doen van de oefening. Veelzijdig en loodzwaar. Succes!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!