Food & Drinks

Dit zijn de 5 lekkerste flessen gin van Nederlandse bodem

beste-gin-nederlandse-bodem

Het belangrijkste waar je jezelf mee kan wapenen als je de wereld van gin gaat ontdekken, is kennis. De jeneverbes, de bessen die als primaire basis van de allerbeste gins worden gebruikt, kan de drank maken of breken. Ook komt de kwaliteit naar voren op de manier waarop je een gin drinkt. Vandaag lichten we vijf van de lekkerste flessen gin van Nederlandse bodem uit.

Beste gins van Nederlandse makelij

En aangezien Nederlanders wel raad weten met de jeneverbes, hebben we gigantisch veel geluk met de hoeveelheid lekkere flessen gin die van Nederlandse bodem komen. De meesten van ons kennen natuurlijk de iconische gin-tonic, de klassieker die vaak wordt gedronken met komkommer.

Maar gin-tonics zijn ook geweldig om mee te experimenteren. Probeer een van de volgende flessen bijvoorbeeld eens met citrusvruchten, rozemarijn of gember. De mogelijkheden zijn eindeloos met gin van Nederlandse bodem.

1. Damrak Amsterdam gin

Damrak is een authentiek Amsterdams gin-merk. Perfect voor degenen die van cocktails houden, maar ook voor mensen die liever geen alcohol drinken. Echt Amsterdams – toegankelijk, trots, slim en oprecht. Een geweldige gin voor bij de tonic, perfect met een sinaasappel schijfje.

Gin van Nederlandse bodem SHOP NU VOOR €25,99

2. Black Tomato gin

Gin vanuit de zoute landen. Black Tomato gin maakt in het productieproces gebruik van Zeeuwse zwarte tomaten die vlakbij de distilleerderij gekweekt worden. Maar dat is niet alles. Het is een echt streekproduct, waarbij er gedistilleerd Oosterschelde-water wordt gebruikt.

Gin van Nederlandse bodem SHOP NU VOOR €29,99

3. Gin 1689 Pink Gin

Ook wel ‘The Queen Mary Edition’ genoemd, is Gin 1689 Pink Gin vernoemd naar de echtgenote van koning Willem III van Oranje. Het originele recept komt oorspronkelijk uit de archieven van the British Library, maar is en blijft een echt Nederlands product. Er zijn aardbeien en frambozen toegevoegd tijdens het distillatie proces waardoor de Gin 1689 Pink Gin z’n kenmerkende roze kleur verkrijgt. Heerlijk als gin tonic met rozemarijn en peperkorrels.

Gin van Nederlandse bodem SHOP NU VOOR €36,99

4. V2C Dutch Dry Gin

Het verhaal van V2C Dutch Dry Gin begon op een studentenkamer in Maastricht. Vier goede vrienden met één gezamelijke droom – een kwaliteitsgin uitbrengen. En dat is gelukt kunnen we je vertellen. De smaak is kenmerkend, met vleugjes koriander en gember. Geen smaakstoffen, in kleine batches gemaakt en puur natuur. Wat wil je nog meer?

Gin van Nederlandse bodem SHOP NU VOOR €34,99

5. Bobby’s dry gin

Bobby’s dry gin is het resultaat van invloeden uit zowel Nederland als Indonesië. Opa Bobby – toen nog een opa – besloot jenever te mengen met Indonesische kruiden. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De gin heeft een karakteristieke smaak, met invloeden van kaneel, rozenbottel, venkel, citroengras, kruidnagel en peper.

Gin van Nederlandse bodem SHOP NU VOOR €37,99

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!