Life & Health

Volgens psychologen heb je met deze flirt techniek gegarandeerd succes

flirt techniek

Je hebt personen die van nature goed kunnen flirten. Velen van ons daarentegen kunnen nog wel wat hulp gebruiken als we het hebben over effectief flirten. Je wil geen risico lopen op met een totaal afgezaagde oneliner. Maar geen zorgen. Volgens psychologen staat één specifieke flirt techniek altijd gelijk aan succes.

Onderzoek uit Noorwegen en Amerika

In het onderzoek hebben de onderzoekers uit Noorwegen en de VS gekeken naar meerdere zogenaamde seksuele strategieën. Uit beide landen werden veertig verschillende soorten flirt technieken getest onder duizend studenten, gebaseerd op zowel korte- als langstermijn relaties.

En wat blijkt? Als we kijken naar de resultaten van het onderzoek is het voor vrouwen relatief makkelijk om goed te flirten. Dan hebben we het over oogcontact en subtiele lichamelijke aanrakingen. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: welke flirt techniek is het meest effectief voor mannen?

flirt techniek

De beste flirt techniek

Het ligt er als man in het geval van flirten niet aan of je op zoek bent naar een one night stand of toch meer neigt naar een langdurige relatie. Volgens de onderzoekers is er namelijk één heilige graal, en dat is humor. En dan hebben we het niet alleen over je innerlijke clown.

“Lachen om de grappen van de ander is een effectieve flirt tactiek voor beide geslachten. Maar voor vrouwen is het vooral erg belangrijk dat je je potentiële partner laat zien dat je denkt dat ze grappig zijn. Een ander aan het lachen maken is het meest effectief voor mannen die op zoek zijn naar een relatie.”

flirt techniek

Belangrijke conclusie

Dus daar hebben we het – als je op zoek bent naar een spannende date, maar niet zeker bent van je innerlijke flirt – probeer dan eens je innerlijke comedian op te roepen. Wie weet brengt het meer succes dan je denkt. Pas wel op dat je niet in de friend zone beland.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!