Food & Drinks

Zo maak je in een handomdraai de beste eiwitshakes

eiwitshake maken

Als je jouw prestaties in jouw sport wilt verbeteren, en streeft naar meer spiermassa, dan zijn eiwitshakes (of proteïneshakes) onmisbaar. Eiwitten haal je uiteraard uit je dagelijkse voeding, zoals eieren, kwark, melk en peulvruchten. Je kunt er echter ook gebruik maken van eiwitshakes in de vorm van supplementen. We leggen je uit hoe je eenvoudig de beste eiwitshake maakt.

Wat doet eiwit als supplement?

Het effect van jouw hoeveelheid inname van eiwitten hangt af van de soort training, jouw lengte, lichaamsgewicht etc. Het gebruik van whey-eiwit als supplement kan nuttig zijn als je intensief sport. Een verhoogde eiwitinname zorgt voor een beter herstel van je spieren. Je zult merken dat spierpijn ook minder erg wordt als je voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Als je na het sporten een eiwitshake neemt waar voldoende eiwitten in zitten dan reduceer je dus de kans op spierschade. Maar wat is nu de ideale shake? Je kunt talloze recepten vinden op internet. Het beste is een shake dat weinig calorieën, koolhydraten en vet bevat. Ook het gebruik van natuurlijke suikers, zoals suikers uit aardbeien, geven je energie, en zijn goed voor je lichaam.

eiwitshake bessen

Hoe maak je de beste eiwitshakes?

Als we het recept voor ‘de beste eiwitshake’ zouden hebben dan waren we nu schatrijk geweest. Het beste recept bestaat niet. We kunnen je echter wel vertellen wat het meest verstandig is om in je shake te gooien, want deze moet zowel gezond, functioneel en uiteraard lekker zijn. We gaan uit van een shake voor iemand met een gemiddelde lengte, gewicht, en intensiteit van sport.

Je gebruikt als basis 30 gram eiwitpoeder, met aardbeismaak. Daar gooi je 10 aardbeien, een flinke hand ijsklontjes en 250 ml amandelmelk bij. Alles even in de blender, en voilà, je hebt een eiwitshake dat laag in calorieën, vet, en slechte suikers zit, maar veel voedingsstoffen, vitamines en eiwitten heeft. Je kunt eindeloos variëren, zolang je er maar gezonde ingrediënten in doet. Een kopje koffie kun je in de ochtend makkelijk een keer vervangen door een shake.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!