Sports

Dit zijn de best betaalde voetballers van 2022

best betaalde voetballers 2022

Dat topvoetballers bakken met geld verdienen konden we al zien aan het salaris van Ryan Gravenberch. De astronomische bedragen die ze jaarlijks op hun bankrekening krijgen bijgeschreven zijn soms niet te bevatten. Ze weten dus niet alleen op het veld, maar ook op financieel vlak goed te scoren. Maar wie zijn de best betaalde voetballers van 2022? Dat hebben we voor jullie uitgezocht.

1. Neymar

Deze Braziliaanse voetballer speelt net zoals ploeggenoot Lionel Messi voor de Franse club Paris Saint-Germain. Hij werd in 2017 voor maar liefst 222 miljoen euro overgenomen van FC Barcelona. Neymar wordt gezien als een van de beste spelers van de 21ste eeuw, en daar hebben voetbalclubs een vermogen voor over.

De Braziliaanse stervoetballer weet een aardige boterham te verdienen met zijn talent. Neymar krijgt jaarlijks 48.996.000 euro op zijn rekening bijgeschreven. Dat is zijn jaarsalaris. Hij is op dit moment de best betaalde voetballer ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

2. Lionel Messi

Hoe kan het ook anders? Deze stervoetballer verhuisde in augustus 2021 van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Ondanks het feit dat hij er met zijn overgang naar de Franse club ruim 25% in salaris op achteruit ging staat hij nog steeds in de top van best betaalde voetballers. Het bedrag wat hij moest missen heeft hij ruimschoots gecompenseerd met sponsordeals en andere commercie.

Lionel Messi verdient 40.500.000 euro per jaar met voetbal. De zevenvoudig winnaar van de ballon d’Or staat hiermee op de tweede plek van grootverdieners in het wereldvoetbal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door adidas Football (@adidasfootball)

3. Cristiano Ronaldo

Het zal geen verrassing zijn dat stervoetballer Cristiano Ronaldo ook zijn talentvolle voeten stevig in de top van dit lijstje heeft staan. De getalenteerde Portugese voetballer wordt beschouwd als de beste speler van zijn generatie, en verdient bakken met geld. Hij verruilde in 2021 Juventus voor Manchester United, en daar mag best een prijskaartje aan hangen.

Cristiano Ronaldo krijgt jaarlijks 31.560.000 euro op zijn goedgevulde bankrekening bijgeschreven. Hij kan zich hiermee een luxe leven veroorloven, wat hij regelmatig deelt met zijn miljoenen volgers op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

4. Gerard Piqué

De Spaanse Gerard Piqué staat op de vierde plek van grootverdieners binnen het wereldvoetbal. De centrale verdediger komt sinds 2008 uit voor FC Barcelona, de club waar het voor hem in 1997 allemaal begon. Na een uitstapje naar Manchester United keerde hij weer terug naar zijn geliefde club, waar hij rijkelijk wordt beloond voor zijn bijdrage op het voetbalveld.

Gerard Piqué weet jaarlijks 27.960.000 binnen te harken met zijn voetbaltalent. Hij heeft echter veel in moeten leveren toen zijn buitensporige salaris in 2020 aan de kaak werd gesteld. FC Barcelona zat toen in de financiële problemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Piqué (@3gerardpique)

5. Gareth Bale

De Britse Gareth Bale is de hekkensluiter van ons lijstje met best betaalde voetballers van 2022. Bale verruilde Tottenham Hotspur in 2013 voor Real Madrid, dat ruim 100 miljoen voor hem betaalde. De Brit verruilde in juli 2022, na een paar jaar verhuurd te zijn geweest aan Tottenham Hotspur, transfervrij Real Madrid voor Los Angeles FC. De Amerikaanse club betaalt de voetballer een lekker jaarsalaris.

Gareth Bale krijgt namelijk een jaarsalaris van 27.240.000. De voetballer zit er dus warmpjes bij. Maar Paris Saint-Germain speler Kylian Mbappé hijgt in zijn nek. Mbappé is namelijk transfervrij en wordt aanbeden door Real Madrid, dus dit lijstje kan zomaar veranderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!