Sports

Dit zijn de 5 best betaalde spelers van Ajax

best betaalde spelers ajax

Als je een aardig balletje kunt trappen staan er voetbalclubs in de rij om dat talent te belonen met een flinke som geld. Bij Ajax is dat niet anders. Er spelen daar voetballers die hun bankrekening flink hebben zien groeien sinds hun aantreden bij de Amsterdamse voetbalclub. Alles draait uiteraard om prestatie, en er is altijd baas boven baas. We hebben de vijf grootste bazen qua salaris bij Ajax opgezocht.

Jaarsalaris van miljoenen

Talent moet worden beloond, dat is logisch. Een goede voetballer kan bakken met geld verdienen. Bij Ajax lopen een aantal voetballers rond die rijkelijk worden betaald voor hun prestaties. Er zijn echter uitschieters die een penalty hebben gescoord als het gaat om hun contract. Zij verdienen een vorstelijk bedrag met hun uitzonderlijke talenten.

Zo ontstaat er een top vijf met de best betaalde spelers. Deze lijst presenteren we bij deze aan jullie. Deze grootverdieners kunnen jaarlijks allemaal miljoenen euro’s bijgeschreven zien worden op hun gespekte bankrekeningen. Door de afschaffing van het salarisplafond bij Ajax is de club in staat om spelers rijkelijk te belonen voor hun talent. We hebben de vijf hoogste jaarsalarissen op een rijtje gezet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

1. Steven Bergwijn

Steven Bergwijn werd afgelopen zomer voor ruim 31 miljoen euro gekocht van Tottenham Hotspur, en kreeg meteen een zeer riant salaris van Ajax. Bergwijn verdient naar verluid 4,6 miljoen euro per jaar en staat met dit salaris meteen bovenaan ons lijstje met de best betaalde spelers van de Amsterdamse voetbalclub.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

2. Steven Berghuis – 4 miljoen

Steven Berghuis zag zijn inkomen verdubbelen toen hij de overstap van Feyenoord naar Ajax maakte. Hij streek bij de Rotterdamse voetbalclub twee miljoen euro per jaar op, maar dat wist Ajax te verdubbelen na zijn transfer. De aanvaller verdient dus vier miljoen per jaar, en staat daarmee op de tweede plek van de best betaalde voetballers van Ajax.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)

3. Dusan Tadic – 3,8 miljoen

Dusan Tadic zit qua jaarsalaris Berghuis op de hielen. De 33-jarige Serviër heeft zijn strepen allang verdiend bij Ajax, want zijn prestaties liegen er niet om. Hij speelde op 3 september j.l zijn tweehonderdste wedstrijd voor de club. De Amsterdamse voetbalclub betaalt Tadic 3,8 miljoen euro per jaar, waarmee hij op de derde plek van ons lijstje staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dušan Tadić (@dusantadic)

4. Jurriën Timber – 3 miljoen

Jurriën Timber heeft onlangs zijn contract bij Ajax verlengd tot 2025. Er zal flink zijn onderhandeld over zijn salaris, want die werd flink verhoogd. Manchester United heeft laten weten dat ze de centrale verdediger heel graag willen hebben, maar Timber koos er toch voor om in Amsterdam te blijven. Het feit dat hij een jaarsalaris van minimaal 3 miljoen opstrijkt zal vast geholpen hebben in zijn volhardendheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jurrien Timber (@jurrientimber)

5. Daley Blind – 3 miljoen

Daley Blind maakte in 2018 de overstap van Manchester United naar Amsterdam, waar hij meteen in een warm financieel bad werd gedompeld. De Amsterdamse voetbalclub betaalde destijds 17,5 miljoen euro voor de sterspeler. Blind staat voor 3 miljoen euro per jaar onder contract, en is meteen de hekkensluiter van dit lijstje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daley Blind (@blinddaley)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!