Tech

Berywam: de geniale Franse beatbox groep die je overal op TikTok ziet

berywam-franse-beatbox-groep-tiktok
Die vier mannen van Berywam (Foto: Instagram @berywam)

Heb jij ze al voorbij zien komen op je tijdlijn, de vier mannen van Berywam? Deze Franse beatbox groep zet de wereld van TikTok op zijn kop. Deze muzikale genieën uit Toulouse hebben de kunst van het beatboxen naar een geheel nieuw niveau getild, en delen dit maar al te graag op social media. Maar wie zijn deze mannen eigenlijk die zo viraal gaan op TikTok? Wij zochten het uit!

Van Franse kampioenen tot wereldwijde sensaties

Berywam is niet zomaar een beatbox groep. Ze zijn de winnaars van het Franse Beatbox Kampioenschap in 2016 en het Beatbox Battle Wereldkampioenschap in 2018. Gevormd in 2015 tijdens het Franse Beatbox Kampioenschap, is de naam van de band een samensmelting van de eerste letters van elk origineel lid (BE-RY-WA-M).

In 2017 begon Berywam aan een tour door Frankrijk en brachten ze hun EP uit na het tekenen van een contract met Barclay Records. Ze traden op als voorprogramma voor bekende artiesten, en kondigden in 2018 twee uitverkochte concerten aan in Parijs en Toulouse. Hun succes bleef groeien toen ze werden uitgenodigd voor een van de bekendste Franse muziekfestivals, Les Francofolies de La Rochelle.

@berywambeatbox This trend is FIRE 🔥🔥🔥 #noinstrument #berywam #beatbox #pourtoi ♬ son original – Berywam

America’s Got Talent

In 2018 verliet MB14 de band om zich op zijn solocarrière te richten. Beasty, winnaar van het Franse Beatbox Kampioenschap in 2010, werd gekozen als het nieuwe lid van de crew. Deze verandering in de line-up bracht nieuwe energie en dynamiek in de groep. Berywam besloot met dit nieuwe lid deel te nemen aan het 14e seizoen van America’s Got Talent.

Hoewel ze erin slaagden om door te gaan naar de tweede ronde van de show, slaagden ze er niet in om door te gaan naar de halve finales. Ondanks deze tegenslag, brachten de mannen op 8 april 2022 hun eerste album “No instrument” uit. Maar wat doen deze mannen dan precies op sociale media?

@berywambeatbox BEST IMITATION Part 2 😂😂 #Berywam #noinstrument ♬ son original – Berywam

Viraliteit op TikTok

Waar deze groep echt bekend mee zijn geworden zijn hun TikToks. Misschien heb jij ze wel eens voorbij zien komen, maar het Franse kwartet maakt vaak covers van de instrumentals van bekende liedjes. Dit doen ze dus niet met een gitaar of een piano, maar gewoon met hun mond!

Ze hebben op TikTok maar liefst 17,6 miljoen volgers en meer dan 180 miljoen likes verzameld. Ook op Instagram hebben deze virale gasten maar liefst 3,3 miljoen mensen die hun account volgen. Lang niet slecht voor wat geluidjes met je mond maken. Dit is ook eens weer eens wat anders dan mooie Nederlandse dames op Tiktok op je tijdlijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!