Sports

Dit zijn de meest iconische uitspraken van Louis van Gaal

Het kan toeval zijn, of niet, maar het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat veel Nederlandse voetbaltrainers tijdens persconferenties vloeiend steenkolenengels praten. Ook als ze in het Nederlands iets uitleggen kan er soms verwarring ontstaan. De legendarische Johan Cruijff kon er wat van, maar ook de quotes van Louis van Gaal doet mensen soms achter de oren krabben.

Steenkolenengels tijdens persconferenties

We geven alvast een voorzetje met de meest recente uitspraak van van Louis van Gaal tijdens de eerste persconferentie die hij had met betrekking tot het WK in Qatar. Na een vraag van een buitenlandse journalist zei hij; ‘we can come an end’. We gaan er maar even vanuit dat hij daarmee ‘we kunnen een eind komen’ bedoelde. De uitspraak ‘You can’t compare apples with pears’ deed hij eerder toen hij de pers te woord stond als trainer van Manchester United.

We kunnen vaststellen dat Louis van Gaal een geniale voetbaltrainer is, maar niet geschikt is om Engels les te geven Dat hoeft ook niet, want hij doet het prima bij Machester United. Ook in het Nederlands kan van Gaal een sterk staaltje labyrinths praten. We hebben de meest iconische Quotes van de bondscoach van het Nederlands elftal opgezocht.

Legendarische uitspraken Louis van Gaal

Laten we beginnen bij de Engelse uitspraken van de zeer ervaren voetbaltrainer. Hij zal later geroemd en geprezen worden om zijn tactische manier van trainen, maar er zal zeker een glimlach op het gezicht van velen verschijnen als men denkt aan zijn persconferenties. We hebben een aantal Engelse uitspraken op een rijtje gezet.

 • “The three points are inside”
 • “We are running after the facts”
 • “One swallow does not make a summer”
 • “It’s always the goals that are counting”
 • “It’s a question of time”“And it’s no open discussion for the media. So. point”

Zijn iconische uitspraken in het Nederlands

Zoals we hierboven beschreven kan de trainer er in het Nederlands ook wat van. Zijn Engelse uitspraken zijn vaak letterlijke vertalingen van Nederlandse spreekwoorden. In zijn eigen taal gaat het er net even anders aan toe, maar die uitspraken zijn op zijn minst net zo legendarisch. We hebben hieronder een selectie geplaatst.

 • “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?”
 • “Ik heb in zes jaar meer bereikt dan Barcelona in honderd jaar”
 • “Als je grenzen aangeeft, kunnen mensen zich daarbinnen vrij bewegen”
 • “Rennen is voor beesten. Je hebt een brein en een bal nodig voor voetbal”
 • “Iedereen mag zijn mening geven, maar het is die van jou die zo stom is”
 • “Kwaliteit is het uitsluiten van toeval”

bondscoach Louis van Gaal

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!