Money & Career

Dit bedrag krijgt een tafelgast bij Vandaag Inside

bedrag-vergoeding-tafelgast-vandaag-inside
Foto: Kijk.nl

Vandaag Inside is een van de best bekeken programma’s op de Nederlandse televisie. Het spraakmakende programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp trekt dagelijks honderdduizenden kijkers. Er schuiven elke dag tafelgasten aan, die met het presentatie-trio de actualiteiten bespreken. Maar wat verdient een tafelgast met zijn of haar aanwezigheid? Wij hebben het uitgezocht.

Spraakmakende televisie

Vandaag Inside ontstond in 2021, toen het succes van de Oranjezomer reden voor Talpa was om een dagelijks praatprogramma te beginnen. Johan Derksen en René van der Gijp presenteerden VI Vandaag tot januari 2022. Vanaf maart 2022 werd het programma omgedoopt tot Vandaag Inside. Een maand later stopte het programma abrupt omdat er ophef was ontstaan over een seksueel getinte anekdote van Johan Derksen, maar dit betekende tot opluchting van veel fans niet het einde van het programma.

Na een aantal gesprekken achter de schermen besloot het trio op 2 mei 2023 een nieuw contract te tekenen. Het contract loopt tot 2025, maar naar verwachting wordt deze verlengd. Vandaag Inside is een echte kijkcijfer-magneet. Het programma sloot het vorige seizoen af met 1,1 miljoen kijkers. Het nieuwe seizoen brak meteen alle records toen Mark Rutte te gast was. Volgens Stichting KijkOnderzoek trok deze aflevering maar liefst 1,46 miljoen kijkers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vandaag Inside (@vandaaginside)

Salarissen van het presentatie-trio

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen hebben  een gouden programma in handen. Ze zijn er met hun nieuwe contract financieel flink op vooruit gegaan. Ze verdienen naar verluidt een salaris tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro op jaarbasis. Volgens voormalig SBS 6-baas Tina Nijkamp zijn ze minimaal 2,5 miljoen euro waard. “Qua geld zijn ze nog meer waard. Als je kijkt naar het succes van Vandaag Inside en dit koppelt aan reclame-inkomsten dan had er best wat bovenop gemogen” aldus Nijkamp.

Talpa heeft diepe zakken als het gaat om de dagelijkse talkshow. Het programma is uitermate populair en levert flink wat geld op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gasten ruimschoots gecompenseerd worden als ze aanschuiven in het programma. Onder deze gasten is Angela de Jong, die regelmatig wordt uitgenodigd. Zij onthulde enige tijd geleden welk bedrag tafelgasten op hun rekening krijgen bijgeschreven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vandaag Inside (@vandaaginside)

Vergoeding tafelgast Vandaag Inside

Alle tafelgasten kunnen rekenen op een vergoeding voor hun bijdrage aan het programma. Vandaag Inside zou niet zo succesvol zijn als er geen gasten aan zouden schuiven. Onder de vaste tafelgasten zijn onder anderen Özcan Akyol, Hélène Hendriks en Job Knoester. Het was lange tijd niet bekend hoeveel geld er aan gasten bij Vandaag Inside werd uitgekeerd, maar Angela de Jong deed enige tijd geleden een boekje open over de hoogte van de vergoedingen.

Angela de Jong werkt voor het AD, maar onthulde in de NRC hoeveel geld zij per keer krijgt als ze aanschuift aan de tafel van Vandaag Inside. Elke tafelgast krijgt een bedrag van 1000 euro voor zijn of haar aanwezigheid in het programma. De Jong zegt zelf dat ze een prima salaris bij het AD heeft en het geld overmaakt naar goede doelen. In vergelijking met het vermogen van de presentator is deze vergoeding kleingeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vandaag Inside (@vandaaginside)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!