Money & Career

Word miljonair voor je 50e: zoveel moet je per dag sparen

bedrag-per-dag-sparen-miljonair-50-jaar
Foto: Wolf of Wallstreet

Stel je voor dat je op je 50e verjaardag wakker wordt en jezelf een miljonair mag noemen. Het klinkt misschien als een droom, maar met de juiste planning en strategie kan het werkelijkheid worden. Door elke dag een klein beetje opzij te zetten, kan jij zomaar een miljoen bij elkaar hebben op je 50e. Maar hoeveel moet je per dag sparen om miljonair op je 50e te zijn? Wij zochten het voor je uit!

Het geheim van een miljonair: sparen vs investeren

Het idee van miljonair worden door te sparen lijkt misschien onbereikbaar, vooral als je kijkt naar de huidige spaarrentes die banken bieden. Met rentepercentages die vaak onder de 1% liggen, zou het decennia duren om een miljoen te sparen, zelfs als je een aanzienlijk bedrag opzij zet. Investeren, aan de andere kant, kan een veel effectievere manier zijn om je doel te bereiken. Dit is de reden waarom Ryan Babel in vastgoed investeert!

Neem bijvoorbeeld de S&P 500, een index die de prestaties van 500 van de grootste bedrijven in de VS volgt. Over de afgelopen 20 jaar heeft deze index een gemiddeld jaarlijks rendement van 9.752% opgeleverd. Dat betekent dat als je geld investeert je mogelijk een veel hoger rendement kunt behalen dan met een traditionele spaarrekening.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

Hoeveel moet je elke dag opzij zetten?

Hoeveel moet je elke dag sparen om op je 50e een miljoen te hebben, afhankelijk van je huidige leeftijd en het rendement dat je behaalt? Als je op je 20e begint en je krijgt geen rendement op je spaargeld, dan moet je ongeveer €73 per dag sparen om op je 50e een miljoen te hebben. Maar als je een rendement van 5% behaalt, daalt dat bedrag tot ongeveer €26 per dag. En met een rendement van 9.752%, zoals de S&P 500, zou je slechts ongeveer €7 per dag hoeven te sparen!

Als je op je 25e begint, stijgen de bedragen naar €98 (0% rendement), €40 (5% rendement) en €14 (9.752% rendement) per dag. Op je 30e zou je €137, €64 en €26 per dag moeten sparen, respectievelijk. Op je 35e stijgen de bedragen naar €199, €108 en €52 per dag. Op je 40e zou je €316, €204 en €119 per dag moeten sparen, en op je 45e zouden de bedragen stijgen naar €631, €512 en €392 per dag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

Vroeg beginnen met sparen

Deze cijfers laten zien dat hoe eerder je begint met sparen en hoe hoger het rendement dat je kunt behalen, hoe gemakkelijker het is om je doel van een miljoen te bereiken tegen de tijd dat je 50 wordt. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je geld heeft om te groeien door de kracht van compound interest.

Zelfs kleine bedragen kunnen aanzienlijk groeien over lange perioden. Bovendien biedt vroeg beginnen je de flexibiliteit om meer risico’s te nemen, waardoor je bijvoorbeeld ook in de beste crypto munten van 2023 kan investeren. Dus of je nu streeft naar financiële onafhankelijkheid of een comfortabel pensioen, onthoud: vroeg beginnen is de sleutel om miljonair te worden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!