Style

Nieuwe Balenciaga Defender komt met stijlvol laagje modder

balenciaga-defender-modder

Balenciaga staat bekend om de opmerkelijke keuzes die het soms maakt op het gebied van kleding ontwerpen. Van schoenen die eruit zien alsof ze bewerkt zijn met een mes tot aan ’s werelds duurste vuilniszak – Balenciaga probeert met zijn ontwerpen reactie uit te lokken bij het publiek, of dit nou positief of negatief is. Dit keer is daar geen uitzondering op met de Balenciaga Defender.

Balenciaga Defender

Balenciaga is een modehuis dat in 1919 werd opgericht door de Spaanse ontwerper Cristóbal Balenciaga. Het merk staat bekend om de zogenaamde avant-gardistische ontwerpen, wat in simpele woorden betekent: experimentele mode. Balenciaga staat bekend om de opmerkelijke stijlkeuzes, onconventionele materialen en het vermogen om trends te dicteren in plaats van ze te volgen.

Over deze experimentele ontwerpen van Balenciaga gesproken – veel critici vinden dat veel van de ontwerpen te extreem en onpraktisch zijn, waardoor ze niet geschikt zijn voor dagelijks gebruik. En daar zit wel iets in, want laten we eerlijk zijn: zou jij €1.750,- betalen voor een kalfsleren tas die er precies hetzelfde uitziet als een gemiddelde vuilniszak?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Balenciaga (@balenciaga)

Met modder bedekte Balenciaga’s

Neem bijvoorbeeld de Balenciaga’s 3XL Trainer. Deze schoen werd onder het mom van ‘stijlvol’ bedekt met modder. Deze keer krijgt hun Balenciaga Defender dezelfde behandeling. Het is niet de eerste keer dat een schoen model van het modehuis op de lachspieren van het internet werkt. Overmatige hoeveelheden vuil en stof verbergen de helderwitte kleur, terwijl opvallende schuurplekken de onderste randen vullen.

Bekijk de Balenciaga Defender “Versleten” sneaker van dichtbij op de onderstaande foto’s. Het paar schoenen is nu verkrijgbaar in de winkel en online via Balenciaga. Als je je afvraagt wat de prijs van deze schoenen zijn, zet je maar schrap. Voor een bizar bedrag van € 950,- heb jij namelijk een paar sneakers die lijken alsof ze in de modder hebben gezwommen. Wat wil je nou nog meer?

balenciaga defender

Meer style en sneakers voor mannen

Voor mannen die op zoek zijn naar een zomerse stijl met een eigentijdse twist, biedt Daily Paper een goede optie. Met hun unieke combinatie van streetwear en Afrikaanse invloeden, brengt het streetwear merk een modieuze flair naar herenkleding. Van lichte, kleurrijke prints tot relaxte pasvormen, het merk belichaamt een stijlvolle en moeiteloze esthetiek voor het zomerseizoen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!