Rides

Audi brengt een geniale elektrische tuktuk op de markt

audi e riksja tuktuk

Audi is en blijft een van de allermooiste automerken. Ook zij gaan mee met de trend en ontwerpen steeds meer elektrische auto’s. Onlangs heeft het merk een nieuwe elektrische auto op de markt gebracht. Audi spreekt zelf van een e-riksja, maar in onze ogen is het een elektrische tuktuk. Dit is een hele opmerkelijke zet waarbij wij onze lach niet van in konden houden.

Audi gaat elektrisch

Ze noemen het zelf dus een e-riksja, maar wij gaan het gewoon een tuktuk noemen. Je weet wel, die driewielers die door heel Bangkok scheuren. Maar waarom zou Audi dit soort tuktuks maken? Dat is natuurlijk de grote vraag. Wij hebben wel een paar ideeën.

Het zijn er namelijk meerdere. Ten eerste zoekt Audi manieren om de accumodules na gebruik in een elektrische auto een tweede leven te geven. Deze tuktuks hebben een stuk minder capaciteit nodig, aangezien ze een stuk kleiner zijn. Daarnaast heeft Audi een prachtig doel: vrouwen in India helpen. Audi heeft de drie elektrische riksja’s voor India ontwikkeld, in het bijzonder om de werkgelegenheid voor vrouwen te verbeteren in het land. Chapeau!
audi-elektrische-tuktuk

E-riksja on tour

Audi zegt: ‘Het doel van het project is om te onderzoeken hoe accumodules na gebruik in een auto kunnen worden hergebruikt en een levensvatbaar tweede leven kunnen krijgen.’ Dit doet het merk in samenwerking met het Duits-Indiase bedrijf Nunam. De Indiase markt is dus essentieel voor deze grappige driewielers.

Audi geeft aan in de toekomst nog veel meer dan dit soort projecten te verwachten. Er worden namelijk steeds meer accupakketten vervangen en daar moet natuurlijk iets mee gebeuren. Hieronder hebben we wat foto’s van de e-riksja’s uitgelicht. Zie jij jezelf in zo’n bakkie scheuren?

audi-e-riksja-elektrisch

audi-tuktuk

Bron: Topgear

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!