Entertainment

4 belangrijke lessen uit Schwarzenegger docu ‘Arnold’ op Netflix

schwarzenegger-bodybuilder-hollywood-gouverneur
Foto: Instagram @schwarzenegger

Als we denken aan Arnold Schwarzenegger, dan zien we een icoon voor ons met een rijke carrière: een Mr. Universe-winnaar, een Hollywood-acteur én een voormalige gouverneur van Californië. In de driedelige documentaireserie ‘Arnold’ op Netflix krijgen we een dieper inzicht in de levenslessen die Arnold zelf heeft geleerd en die hij met ons wil delen!

Deel 1: Atleet

In het eerste deel van de serie, “Atleet”, verkent Arnold Schwarzenegger zijn eigen vastberadenheid die hem gedreven hebben in zijn vele carrièrepaden. Zijn mantra van nooit volledig tevreden zijn heeft hem getransformeerd van een simpele bodybuilder tot een acteur, zakenman en uiteindelijk politicus.

Een andere belangrijke les die Arnold met ons deelt, is het belang van veerkracht tijdens tegenslag. Zijn verlies bij de Mr. Universe-competitie leerde hem dat hij zichzelf moest oprapen om door te gaan om volgende doelen te bereiken. Gelukkig heeft hij nog genoeg Mr. Olympia titels weten te winnen!

Deel 2: Acteur

Deel twee, “Acteur”, benadrukt de uitdagingen die gepaard gaan met grote carrièrewisselingen. Toen Arnold zich op acteren richtte, werd hij afgewezen vanwege zijn omvang en het stereotype van wat een traditionele Hollywood-acteur zou moeten zijn. Zijn vastberadenheid om kansen te grijpen en zijn vaardigheden te verbeteren, hielpen hem om die eerste rol in ‘Stay Hungry’ te bemachtigen.

Bovendien herinnert Arnold ons eraan dat de weg naar succes zelden lineair is. Zijn ups en downs in zijn acteercarrière laten zien dat elke prestatie eerst met talloze mislukkingen komt, en dat het belangrijk is om door te zetten, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen. Uiteindelijk heeft Arnold mooie rollen weten te spelen in films, zo heeft hij met The Terminator zelfs in een film over kunstmatige intelligentie gespeeld!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Deel 3: Amerikaan

In het laatste deel van de serie, “Amerikaan”, deelt Arnold Schwarzenegger zijn ervaringen en lessen als gouverneur. Hij benadrukt het belang van het omarmen van tegenslagen als motivatie. Toen hij besloot om zich kandidaat te stellen voor het gouverneurschap, waren er velen die aan zijn capaciteiten twijfelden. Maar hij gebruikte die twijfel als brandstof voor zijn ambitie.

Arnold benadrukt ook het belang van het erkennen van fouten. Hij vertelt dat mensen zowel zijn successen als zijn mislukkingen zullen onthouden. Ook gaat het laatste deel verder in op wat Arnold allemaal bereikt heeft als gouverneur, zoals het invoeren van een historische wetgeving op het gebied van schone energie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!