Life & Health

De 5 meest exceptionele trainingtips van gezondheidsguru Arie Boomsma

tips van arie boomsma
Arie Boomsma aan het trainen (beeld: @arieboomsmainstagram)

Arie Boomsma is naast televisiepresentator en auteur ook ondernemer en tevens het toeziende oog van gezond Nederland. De 49-jarige sportschool eigenaar is vooral bekend van zijn werk als presentator van verschillende televisieprogramma’s als “40 Dagen Zonder Seks” en “Uit de Kast”. Maar, sportiviteit, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling zijn in het bijzonder belangrijk voor hem.

Meest belangrijke tips van Arie Boomsma voor je training

Arie Boomsma is, zoals eerder gezegd, ook schrijver en heeft verschillende boeken gepubliceerd, waarin hij belangrijke onderwerpen als gezondheid, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling bespreekt. Maar ook op zijn sociale media voorziet hij zijn volgers maar wat graag van tips op het gebied van gezondheid. Wij hebben hem wel eens gekscherend ‘het fitness orakel’ genoemd. Maar zijn waarde voor gezond Nederland kunnen we niet ontkennen. Dit zijn de 5 belangrijkste tips van Arie Boomsma op het gebied van trainen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram)

1. Trainen met je tapijt

In een recente video was Arie bezig met een grondige voorjaarsschoonmaak. Omdat de schoonmaak op zichzelf niet uitdagend genoeg was, besloot hij zijn tapijt te gebruiken om in zijn fitnessroutine op te nemen. In het onderschrift zei hij bij de foto: “Waarom niet trainen met een tapijt terwijl je toch bezig bent met de voorjaarsschoonmaak?”

2. Eet lekker brandnetels

Brandnetels worden meestal niet gegeten voor redenen die we allemaal kennen. Gelukkig voor ons heeft Arie onlangs een TikTok-tip gedeeld waardoor iedereen veilig brandnetels kan plukken en eten. Arie eet deze plant namelijk rauw, en toont in de video hoe je een brandnetel kunt plukken zonder geprikt te worden. Met deze aanpak laat Arie zien dat hij een redder in nood is.

tips van arie boomsma

3. Tape je mond dicht voor het slapen

Op het randje leven zit in zijn bloed. In deze post benadrukte Arie het belang van het vermijden van stof en bacteriën in de longen door je mond dicht te plakken tijdens het slapen, afwassen en grasmaaien. Je neus zuivert lucht die je longen in komt. Hier is geen woord aan gelogen. Volgens Arie is het echter de moeite waard om je mond dicht te plakken, om kans op ziekte zoveel mogelijk te verkleinen.

4. Trainen? Gebruik een gietijzeren pan

Het kan natuurlijk zijn dat je dolgraag wil trainen terwijl je alledaagse dingen aan het doen bent, maar er gewoon geen spullen aanwezig zijn om te sporten. Onzin, aldus Arie. In een andere populaire post van hem zei hij het volgende: “Trainen kan echt overal en met van alles,” begint hij de video. Maar nu komt het: “Vandaag ga ik je laten zien hoe je kan trainen… Met een pan.

5. Neem een ijsbad

Op de laatste tip valt niet veel af te dingen. Een ijsbad nemen is wetenschappelijk bewezen goed voor je gezondheid. Sterker nog, Wim Hof heeft met zijn methode bewezen dat het nemen van een bad met ijs ervoor kan zorgen dat je immuunsysteem resistent wordt voor virussen. Het kost misschien wat moeite om dit structureel toe te voegen aan je dagelijkse routines, maar de resultaten liegen er niet om. Begin bijvoorbeeld eens met een koude douche nemen.

tips van arie boomsma

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!