Entertainment

Antoon – Engel: Friese dorpsjongen wordt grootste artiest van Nederland

antoon-engel-documentaire-bioscoop
Antoon tijdens première van zijn documentaire (Foto: @antoonpb)

Een jongen uit een klein West-Fries dorp die uitgroeit tot de meest gestreamde artiest van Nederland. Dit is niet zomaar een fantasie; het is het echte verhaal van de rap-phenomeen Antoon. “Antoon – Engel”, de documentaire die de opkomst van de muzikale weg van Antoon laat zien, heeft onlangs de prestigieuze Kristallen Film ontvangen. Antoon is dus niet alleen in de muziekstudio succesvol! Laten we zijn docu eens onder de loep nemen.

Het maken van “Antoon – Engel”

“Antoon – Engel” is niet zomaar een documentaire. Het is een openhartige blik op het leven van de muzikale Antoon, die eigenlijk Valentijn Verkerk heet. Inmiddels kost het boeken van Antoon een riant bedrag, waardoor hij een van de duurste artiesten in Nederland is geworden. Het team achter de film is erin geslaagd om een meeslepend en ontroerend portret van Antoon te schetsen. Uiteraard heeft Antoon hier zelf bijpassende muziek bij gezocht.

De documentaire is twee dagen lang in 100 bioscopen vertoond, georganiseerd door WW Entertainment, en trok een indrukwekkend aantal van 10.000 bezoekers. Door het grote succes waren er ook nog eens extra vertoningen gepland in de meivakantie in meer dan 70 bioscopen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antoon (@antoonpb)

De muzikale reis van Antoon

De muzikale reis van Antoon, van zijn vroege jeugd tot zijn onmiddellijke succes, vormt de kern van deze documentaire. In 2022 werd hij extreem bekend met zijn hits “Hyperventilatie”, “Vluchtstrook” en “Hallo”. Dit succes ging verder toen hij de meest gestreamde artiest op Spotify werd en twee keer de Ziggo Dome uitverkocht. Het uitverkopen van Ziggo Dome was zangeres Maan ook gelukt.

Deze ongeëvenaarde prestaties leverden hem een Edison op en bij de Top 40 Awards werd hij uitgeroepen tot Beste Artiest. Toch blijft hij nuchter en verbonden met zijn roots. Vorig jaar trad Antoon zelfs op bij Snertpop in zijn ‘eigen’ Midwoud, waar hij tussen de optredens door per helikopter reisde. Dit soort momenten, vastgelegd in de documentaire, geeft een uniek inzicht in de man achter de muziek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antoon (@antoonpb)

De Kristallen Film

Het succes van de film is wel te zien met het krijgen van De Kristallen Film. De Kristallen Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die meer dan 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Antoon nam de Kristallen Film in ontvangst bij producent FCCE in Amsterdam. Dit is de derde keer dit jaar dat deze prestigieuze prijs is uitgereikt. Het feit dat “Antoon – Engel” een van de ontvangers is, onderstreept wel het unieke en inspirerende verhaal dat de film vertelt!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antoon (@antoonpb)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!