Huizen

Beeldschoon Amsterdams grachtenpand is een ware internethit

amsterdams-grachtenpand-te-koop
Foto: Funda

We schrijven regelmatig over bijzondere huizen die we tegenkomen op het internet. Dit keer is daar allesbehalve een uitzondering op. Dit Amsterdamse grachtenpand neemt je mee terug in de tijd, en mensen kunnen er geen genoeg van krijgen. Kijk je mee in het bijzondere huis?

Amsterdams Grachtenpand uit 1610

Het huis bevindt zich in het historische centrum van onze hoofdstad, en gaat bij de naam Het Huys Aan De Drie Grachten. Volgens de betreffende makelaar is het huis ‘het oudste in privé-eigendom zijnde woonhuis van Amsterdam’. Het 324m2 grote huis oogt chic, en dat is terug te zien in de openbare vraagprijs. Die is er namelijk niet. Als je erachter wil komen wat dit optrekje moet kosten, kan dat alleen op aanvraag. Wel wordt erbij gezegd dat de woning net een twee jaar durende renovatie achter de rug heeft.

Dat mag ook wel, aangezien de bouw van het pand afstamt uit het jaar 1610. Het huis draagt ook een bijzondere geschiedenis met zich mee. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het pand als uitgeverij, en bood het in het diepste geheim ruimte aan onderduikers. Het huis kent daarom ook meerdere geheime luiken. Wat wil een mens nou nog meer?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door funda (@funda.nl)

Grachtenpand zoveel mogelijk intact gebleven

Vergis je echter niet – het feit dat het Amsterdamse grachtenpand net een renovatie achter de rug heeft, betekent niet dat het ineens een super-de-luxe kookeiland en een minimalistisch interieur bevat. Alles is zo veel mogelijk in stand gehouden, denk aan de hoge glas-in-loodramen en de diverse schouwen. We durven zelfs nog verder te gaan. Het huis ziet er naar onze mening meer uit als een museum dan een plek om in te wonen.

Aan de reacties te zien, wil het gros van de mensen deze stijl het liefst behouden: “Wat een juweeltje! Als de nieuwe eigenaar er zwarte, stalen deuren in zet en een visgraat parketvloer in legt, dan sloop ik dat er eigenhandig weer uit! Dit huis verdient bewoners die begrijpen hoe zij zo’n huis dienen in te richten en te bewonen.

Amsterdamse grachtenpand2
Foto: Funda Instagram
Amsterdamse grachtenpand1
Foto: Funda Instagram
Amsterdamse grachtenpand
Foto: Funda Instagram

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!