Huizen

Privé-sauna, tennisbaan en 40 slaapkamers: dit kost het allerduurste huis ter wereld

allerduurste-huis-ter-wereld-te-koop
Foto: Facebook

Stel je eens voor: een huis met niet één, niet twee, maar wel 40 slaapkamers! Het allerduurste huis ter wereld is onlangs te koop gezet, en het heeft wel 4 hectare om in rond te dwalen. We hebben het over The Holme, een adembenemend herenhuis in het prachtige Regents Park in Londen. Dit huis is niet alleen extreem duur, maar ook historisch en vol luxe. Genoeg ruimte om wekelijks een feestje te organiseren inclusief sleep over.

Historie van het allerduurste huis

Wat maakt The Holme zo bijzonder? Nou, om te beginnen is het niet zomaar een huis – het is een echt paleis! Het is eigendom geweest van een Saoedische koninklijke familie, maar nu kunnen gewone stervelingen de kans krijgen om dit stukje geschiedenis te bezitten. En als je denkt dat een groot huis cool is, wacht dan maar tot je hoort over de extra’s die bij dit allerduurste huis ter wereld horen.

Het meest verbazingwekkende aan The Holme is misschien wel dat het al meer dan 200 jaar oud is. Het werd gebouwd in 1818 door een Engelse architect genaamd James Burton en zijn zoon Decimus Burton. Dus elke keer dat je door de kamers wandelt, loop je eigenlijk door de geschiedenis. Sommige mensen noemen dit huis zelfs ‘The British White House’ vanwege de indrukwekkende gelijkenis met het Amerikaanse Witte Huis.

Het allerduurste huis ter wereld kent een bijzondere historie

The Holme kost wat maar dan heb je ook alles

Wat maakt het nou het allerduurste huis ter wereld? Nou, stel je voor dat je een privé-sauna hebt, waar je heerlijk kunt ontspannen. Of wat dacht je van een eigen tennisbaan? Je kunt daar met je vrienden een potje tennis spelen en de kampioen van de baan worden. Als je meer van lezen houdt, zul je dol zijn op de bibliotheek in The Holme. Je kunt jezelf verliezen in een goed boek te midden van alle pracht en praal.

Dit prachtige paleis heeft niet alleen luxe binnen, maar ook buiten. Het ligt verspreid over maar liefst 4 hectare grond – dat is net zo groot als vier voetbalvelden. En het heeft niet zomaar een achtertuin, maar een prachtig meer en uitgestrekte grasvelden. Stel je voor dat je ’s ochtends wakker wordt en uitkijkt over je eigen meer. Dat klinkt toch als een sprookje?

The Holme is gelegen in het prachtige Regents Park

Wat kost het allerduurste huis ter wereld?

Maar hier komt het spannende deel. Dit paleis was bijna drie decennia eigendom van een vermogende Saoedische koninklijke familie. Een prins met een lange naam, Abdullah bin Khalid bin Sultan al-Saud, behoorde tot de gelukkige eigenaren. Maar nu, na meer dan 30 jaar, staat het huis te koop voor een verbazingwekkende $296 miljoen! Dat is meer geld dan de meeste mensen in hun hele leven kunnen voorstellen.

Nu vraag je je misschien af wie dit historische wonder zal kunnen verkopen. Dat wordt gedaan door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verkopen van luxueuze eigendommen. Knight Frank en Beauchamp Estates zijn verantwoordelijk voor de verkoop. Dus als je toevallig een miljardair in de dop bent, kun je misschien wel een bod uitbrengen op dit allerduurste huis!

Dit paleis is 30 jaar lang eigenaar geweest van de Saudische koninklijke familie

Wat krijg je er allemaal bij?

Met dit gigantische prijskaartje is The Holme voor slechts een handvol potentiële kopers bereikbaar, naar schatting zo’n 20 wereldwijde families. De kosten gaan verder dan alleen het huis zelf; onderhoud, personeel en landschapsarchitectuur maken het tot een exclusieve aangelegenheid. Zelfs als een buitenlandse koper het als tweede huis aanschaft, zijn de zogenaamde bijbehorende stempelrechten aanzienlijk – meer dan £ 42 miljoen.

Mogelijk geïnteresseerde namen, zoals vastgoedmagnaat Nick Candy, die recent zijn penthouse voor £ 175 miljoen verkocht, wierpen al een blik op dit luxueuze landhuis. Het onderhoud, naar verwachting honderdduizenden ponden per jaar, maakt het bezit van dit allerduurste huis tot een privilege voor een van ’s werelds rijkste individuen.

Koop nu dit prachtige landhuis met meer dan 4 hectare grond

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!