Style

ALDI introduceert een Nike Air Force 1 ‘dupe’ voor 12 euro

aldi-nike-airforce-1-dupe
Foto: ALDI

Alle koopjesjagers kennen ALDI vanwege de goedkope boodschappen. Daarnaast verkopen ze veel opvallende ‘dupes’. Dit zijn producten die verdomd veel lijken op een ander product, maar dan een stukje goedkoper. Dit is nu het geval met een sneaker die ALDI verkoopt. Deze sneaker heeft namelijk wel erg veel weg van de iconische Air Force 1 van Nike.

ALDI sneaker: kopen of skippen?

Een van de opmerkelijkste dingen die je tegen kunt komen in de winkels van ALDI momenteel zijn deze sneakers. Alles, van de opvallende stevige tussenzool tot de vorm, schreeuw Nike Air Force 1, maar in plaats van de iconische swoosh hebben ze besloten om de ALDI A1-schoen clean te houden. Verder lijkt de sneaker vrij identiek.

Wat minder identiek is, is de prijs. Waar een Nike Air Force 1 al snel 119 euro kost, gaat hij bij Aldi voor slechts 12 euro over de toonbank. ALDI komt vaker met dit soort baanbrekende ‘dupes’. Zo brachten ze vorig jaar een eigen versie van Cros uit voor 4 euro. Dit scheelt al snel 35 euro vergeleken met de echte versie. Of de merken hier blij mee zijn betwijfelen we. Een uitvinding van ALDI waar we wel fan van zijn? Deze Big Mac en McNuggets, die (bijna) net zo lekker zijn als van de Mac.

aldi-nike-sneaker
Foto: ALDI

Nike spant rechtszaken aan

Er zijn al vaker merken en bedrijven geweest die de iconische AF1 na hebben willen maken. Nike laat dit niet zomaar toe en vorig jaar spanden ze nog een rechtszaak aan tegen designer John Geiger. Dit deden ze omdat deze designer een sneaker uitbracht die zoveel leek op de AF1 dat het de reputatie van de schoen beschadigde. Geiger gaf toe en paste het design van zijn schoen aan. Nike wint dus in de meeste gevallen.

Via de website Highsnobiety vonden we deze ALDI schoen en in Amerika gaat hij al flink viraal. De schoen lijkt echter niet in Nederland te koop te zijn. Goede reden om de echte Nike’s aan te schaffen in plaats van namaak. Hou een oogje op onze style categorie om op de hoogte te blijven. Hieronder de John Geiger schoen waar Nike niet al te blij mee was:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Geiger (@johngeiger_)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!