Food & Drinks

Aldi kopieert Big Mac en McNuggets: ze smaken hetzelfde

aldi big stack mcdonalds

Als we aan de verslavende smaak van een Big Mac of een portie Chicken McNuggets toe willen geven dan zijn we genoodzaakt om naar de McDonalds te rijden. De Duitse supermarktketen Aldi weet dat ook, en die speelt daar handig op in door een burger en kipnuggets op de markt te brengen die qua looks en smaak verdacht veel lijken op de exemplaren uit fastfoodketen. Wij willen hier meer van weten.

Big Stack van Aldi

Zou het niet geweldig zijn als je een Big mac kon eten wanneer je daar zin in hebt? Supermarktketen Aldi kwam al eerder met een hutsbal, maar ze zijn culinair goed op dreef, want ze hebben een overduidelijke kopie van de Big Mac en de Chicken McNuggets in de schappen liggen. Of fastfoodketen McDonalds daar blij mee is betwijfelen we, want Aldi heeft wel heel erg veel afgekeken bij de Mac.

De versie van de Aldi heet ‘de Big Stack’ en wordt verkocht in een doosje dat verdacht veel lijkt op de verpakking dat we bij de McDonalds krijgen als we een Big Mac bestellen. Zelfs de opmaak en de letters op het doosje zijn vrijwel identiek. Maar dat is nog niet alles, zelfs de smaak is bijna niet van echt te onderscheiden. De Big Stack is overduidelijk een concept dat gejat is van McDonalds.

@gracebooth97 Replying to @Dominic Elsmore319 ♬ original sound – Grackle

Zelfs de bijgeleverde sauzen smaken hetzelfde

De Big Stack en Chicken Nuggets van Aldi smaken dus bijna hetzelfde, maar dat is nog niet alles. Ook de bijgeleverde sauzen smaken vrijwel hetzelfde, wat het geheel dus vrijwel identiek maakt met de originele recepten van de Mac. Het enige verschil is het feit dat je zelf de sla, tomaat en augurk toe moet voegen, maar dat heeft iedereen wel in huis. Zou de cassière van Aldi ze al hebben geproefd?

Het enige nadeel is het feit dat de Big Stack en de Chicken McNuggets nog niet in de Nederlandse schappen liggen. Bij de Aldi in Engeland zijn ze al wel verkrijgbaar, dus we hopen dat de populariteit snel overwaait naar ons kikkerlandje. Al weten we tegen beter weten in dat McDonalds dit niet zomaar gaat pikken. Enfin; we hebben hieronder een TikTok-filmpje geplaatst van iemand die ze al wel heeft geprobeerd.

@gracebooth97Mcdonalds Big Mac vs. Aldis Big Stack (how do they still get away with it!? )♬ original sound – Grackle

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!