Food & Drinks

Van deze alcoholische dranken zijn de katers het minst erg

alcoholische-dranken-kater-minst

Heb je in het weekend vaak zin om een drankje te gaan drinken, maar geen zin in de kater de volgende dag? Dan is het waarschijnlijk tijd om strategisch te gaan nadenken over je alcoholconsumptie. We hebben een lijst samengesteld van populaire drankjes waarbij de kans op een kater het minst is.

Alcoholische dranken met katers die meevallen

We staan aan de rand van de lente, en dat betekent vaker op het terras zitten, en voor veel mensen waarschijnlijk ook: vaker een alcoholische versnapering nuttigen, zeker voor de sociale vlindertjes onder ons. Toch kan al deze gezelligheid de volgende ochtend zorgen voor een kater, en een hele hoop spijt.

Tenzij je makkelijk dat laatste drankje links laat liggen, is het onwaarschijnlijk dat je nooit meer een kater gaat hebben. Toch zijn er wel manieren waarop je de kans op een kater zo veel mogelijk kan verkleinen. Dit heeft onder andere te maken met wat je drinkt. En laat dat nou nét hetgeen waar we je vandaag over gaan vertellen.

kater het minst

Bijna elke vorm van alcohol bevat ethanol. Dit is op zich al een gevaarlijke stof die veel negatieve impact op je gezondheid kan hebben. Maar tijdens het fermentatieproces van drank ontstaan vaak ook zogenaamde toxische bijproducten, ook wel ‘congeneren’ genoemd.

Alcoholische versnaperingen die grote hoeveelheden van dit bijproduct bevatten, veroorzaken in veel gevallen ook een intensere kater. Dit heeft alles te maken met je lichaam die moeite heeft om deze stoffen af te breken. Met dit in gedachten – dit zijn de alcoholische dranken waarbij de kater het minst is.

kater het minst

1. Heldere dranken in het algemeen

Veel heldere dranken bevatten weinig van deze slechte stoffen. Denk hierbij aan rum, gin of goede, kwalitatieve tequila. Bij vodka ligt de hoeveelheid nog lager, maar daar zometeen meer over. Wil je dus de kans op een kater zoveel mogelijk verkleinen? Drink dan een van de bovenstaande dranken. Het liefst niet gemixt (of met water).

2. Vodka is puurder

Over vodka gesproken – door veel mensen wordt deze drank direct geassocieerd met twijfelachtige levensbeslissingen. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat vodka zo puur is, dat het de grootste kans geeft op een mildere kater. Pas wel op: het is makkelijk om er te veel van te drinken.

kater het minst

3. Dranken met een lager alcoholpercentage

De voor de hand liggende oplossing is om een bijvoorbeeld biertje te kiezen met een lager alcoholpercentage. Natuurlijk zijn speciaal biertjes heerlijk om te drinken. Maar vaak zit er ook een hoger alcoholpercentage in, wat een heftigere kater kan betekenen.

Bovendien blijft het niet vaak bij één biertje. Ook is het handig om, en hier heb je het weer, bieren met een heldere kleur te kiezen. Hoe helderder, hoe minder gifstoffen. Ook een leuke bijkomstigheid: heldere dranken hebben vaak ook minder calorieën.

kater het minst

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!