Tech

Deze enge AI-website kan alles over je vinden op het internet

ai-website-pimeyes

Stel je voor dat al je foto’s op het internet, ongeacht waar en door wie ze zijn geüpload, kunnen worden gevonden door één enkele website. Dat is precies wat PimEyes belooft te doen. Hoewel sommigen deze website cool vinden, zijn anderen ervan overtuigd dat het de engste AI-website op het internet is. Maar wat doet de website precies?

Zo werkt PimEyes

De werking van PimEyes is vrij eenvoudig. Je uploadt simpelweg een foto van jezelf naar de website en de kunstmatige intelligentie van PimEyes doorzoekt het hele internet om andere foto’s van jou te vinden. Dit kan nuttig zijn als je wilt weten of er afbeeldingen van jou online zijn geplaatst zonder jouw toestemming. PimEyes kan ook worden gebruikt om websites te dwingen afbeeldingen te verwijderen die in strijd zijn met jouw privacy.

Maar er zijn ook serieuze zorgen over de keerzijde van deze website. Sommige mensen beschouwen PimEyes als een droom voor stalkers en cybercriminelen. De website kan namelijk worden gebruikt om iemands foto’s op te sporen en zo extreem veel over deze persoon te weten te komen. Dit kan natuurlijk gevaarlijke situaties opleveren.

Schending van privacy

Een ander probleem is dat PimEyes de privacy van mensen kan schenden zonder hun toestemming. Het is mogelijk dat foto’s van mensen worden gevonden die eigenlijk nooit bedoeld waren om openbaar te worden gemaakt.

Dit kan gebeuren als iemand bijvoorbeeld een foto van jou maakt zonder jouw toestemming en deze vervolgens online plaatst. Als deze afbeelding door het algoritme van PimEyes wordt gevonden, kan iedereen dus bij deze foto komen.

Toekomst van AI

Kunstmatige intelligentie is de afgelopen maanden extreem in populariteit gestegen door de komst van ChatGPT. Er zijn natuurlijk goede AI-chatbots waar je veel voordeel uit kan halen, maar AI heeft natuurlijk ook veel keerzijden. Elon Musk heeft al eens gezegd dat hij wil dat de AI-ontwikkelingen stopgezet moeten worden om er voor te zorgen dat de technologie niet op de verkeerde manier gebruikt gaat worden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!