Style

Adidas moet voorraad Yeezy sneakers van €473 miljoen misschien ‘letterlijk verbranden’

yeezy sneakers voorraad
bron: Instagram @aceconsign

Als Adidas het niet voor elkaar krijgt om de voorraad onverkoopbare Yeezy sneakers te rebranden en verkopen, bestaat de kans dat ze de grote voorraad letterlijk moeten verbranden. Het Duitse merk houdt nog steeds serieus rekening met een gigantisch verlies als ze de ooit hoog aangeschreven sneakers niet kunnen verkopen.

Yeezy sneakers

Het gebeurt niet vaak dat één persoon succesvol kan zijn in zowel muziek, kleding als een potentieel presidentieel kandidaatschap. Dan hebben we het natuurlijk over Kanye West, ook wel Ye genoemd. Hij heeft het in de jaren voor de val van Yeezy sneakers voor elkaar gekregen om zowel streetwear als de sneakerindustrie eigenhandig te transformeren.

In dat opzicht zou je hem kunnen vergelijken met Philibert van Filling Pieces. Maar zoals we allemaal weten heeft de mentale gesteldheid van Ye, in combinatie met zijn uitspraken, ervoor gezorgd dat veel merken de samenwerking met de rapper/producer zijn gestopt.

Adidas CEO Bjørn Gulden

En dat was vreselijk nieuws voor Adidas, aangezien het merk een voorraad had van ongeveer € 473,- miljoen. Een paar maanden nadat het schoenenmerk de samenwerking had gestopt, bracht The Washington Post naar buiten dat CEO Bjørn Gulden rekening hield met het feit dat de inventaris mogelijk niet eens verkocht zou kunnen worden.

Wel heeft het merk sindsdien naar buiten gebracht dat ze bezig zijn met een alternatief voor de schoenen. Toch zullen ze rekening moeten gaan houden met een verlies van honderden miljoenen. In een verklaring hebben ze naar buiten gebracht: “Adidas heeft vandaag zijn financiële vooruitzichten voor 2023 gepubliceerd.’

‘Hoewel het bedrijf toekomstige opties voor het gebruik van de Yeezy-voorraad blijft bekijken, verklaart deze leidraad al de aanzienlijke negatieve impact van het niet verkopen van de bestaande voorraad. Dit zou de omzet dit jaar met ongeveer € 1,2 miljard en de bedrijfswinst met ongeveer € 500 miljoen (USD $ 534 miljoen) verlagen.”

Mogelijk verbranden van voorraad

Maar daar stopt de waanzin nog niet. Want The Washington Post meldde ook dat een van de opties was om de sneakers ‘letterlijk te verbranden’. In oktober van vorig verbrak het bedrijf officieel de banden met de rapper nadat hij een antisemitische tirade online had gezet.

Adidas, als Duits merk zijnde, reageerde snel op de tirade van Ye: “Adidas tolereert geen antisemitisme en elke andere vorm van haatdragende taal. Ye’s recente opmerkingen en acties zijn onaanvaardbaar, haatdragend en gevaarlijk, en ze schenden de bedrijfswaarden van diversiteit en inclusie, wederzijds respect en eerlijkheid.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ye (@kanyewest)

“Na een grondige beoordeling heeft het bedrijf de beslissing genomen om de samenwerking met Ye onmiddellijk te beëindigen, de productie van Yeezy-merkproducten te beëindigen en alle betalingen aan Ye en zijn bedrijven stop te zetten.”

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!