Entertainment

9 leukste spellen voor in de auto tijdens vakantie

10-leukste-spellen-auto-vakantie

Klaar om op vakantie te gaan? Gaat het een lange autorit worden richting Spanje, Zuid-Frankrijk of misschien wel Kroatië en Italië. Tegenwoordig kunnen de kinderen achterin lekker een film gaan kijken, maar blijft ouderwets spelletjes spelen toch niet gewoon het allerleukste? Check deze spelletjes voor in de auto die met óf zonder je kinderen kan spelen. 

1. Raad het lied

Zet je favoriete Spotify-playlist aan. Bij ieder liedje dat opkomt, moet je de titel en artiest raden. Wie het snelst het goede antwoord geeft krijgt een punt. Zo simpel kan het zijn.

2. Kentekenspel

Het doel is om zoveel mogelijk kentekenplaten uit verschillende landen te spotten. Wie als eerste een bord ziet en roept, mag het inkleuren op zijn kaart. De persoon met aan het einde de meeste ingekleurde landen, wint.

Kentekenspel

3. Woordenslang

Verzin een leuke categorie waar jullie allemaal veel van af weten. Denk aan automerken, muziekartiesten, dieren, sporters, vakantielanden et cetera. De eerste speler mag aftrappen met een willekeurige naam in de categorie. De tweede speler moet een naam kiezen waarbij de eerste letter overeenkomt met de laatste letter van de naam van speler 1. Denk in de categorie ‘Dieren’ aan: Naaktslak – Kever – Rat – etc.

4. Triple Threat

De volgende op de lijst met vakantiespellen die je tijdens autoritten kunt spelen, is de Triple Threat. Hier moeten de volwassenen drie zelfstandige naamwoorden kiezen, zoals bijvoorbeeld ‘bord’, ‘aap’ en ‘sneeuw’. De kinderen moeten een verhaal bedenken dat alle drie de dingen omvat. Wees gewaarschuwd: het wordt heel gek, heel snel.

Spelletjes spelen vakantie auto

5. Neuriespel

Neuriën, een onderschat fenomeen. Neurie een van je favoriete nummer – of een nummer wat ze niet snel gaan raden – en laat de hersenen van de anderen kraken. Zij moeten zo snel mogelijk raden wie de artiest en wat de titel van het nummer is wat je neuriet.

6. Zoek de geheime plaats

Eén persoon kijkt naar de landkaart van het land waar je naar op vakantie gaat en vindt een dorp of stad. Die persoon kondigt de naam van de gekozen plaats aan. Een tweede speler heeft 60 seconden de tijd om naar de kaart te kijken en de geheime plek te vinden. Hierbij mogen drie vragen gesteld worden die alleen met ‘ja’ en ‘nee’ beantwoord mogen worden.

7. Verboden woord

Elk persoon in de auto kiest een woord of zin dat de gehele autorit niet uitgesproken mag worden. Degene wiens woord het meest is gezegd, krijgt een beloning. Denk hierbij aan: de hele vakantie dient je broodje belegd te worden door iemand anders van de familie. Als je als ouder nu slim bent kies je voor zinnetjes als ‘hoe lang nog?’ of ‘hoe ver is het nog?’. Dat wordt scoren geblazen!

Leukste spellen file

8. File-race

Kies een auto met welke je ongeveer tegelijk de file inrijdt. Het doel is om eerder de file uit te zijn dan je ’tegenstander’. Een spel van de lange adem, maar ongelofelijk spannend. Een slakkenrace is er niets bij.

9. Thuispubquiz

Moeilijk, maar wel ontzettend leuk. Vooral voor de volwassenen, wanneer je geen kinderen hebt of wanneer zij liggen te slapen op de achterbank. Houd pen en papier bij de hand en probeer samen zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Heerlijk voor in een ellelange file!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!