Money & Career

Dit zijn de top 9 landen met het hoogste gemiddelde salaris

hoogste gemiddelde salaris per land

Altijd al willen weten waar jij naartoe moet verhuizen om het meeste salaris te verdienen? In dit lijstje zetten we het gemiddeld inkomen van de 9 landen met het hoogste gemiddelde salaris op een rijtje. Nederland is ook in dit lijstje te vinden, maar op welke plek zullen we staan?

Het gemiddelde salaris per land

Hoewel in dit lijstje de landen met gemiddeld het hoogste inkomen op een rijtje staan, moet je wel in gedachten houden dat de inkomstenbelastingen bij deze landen verschillen. In het ene land zul je dus veel meer van jouw zuurverdiende salaris overhouden.

Daarnaast heb je natuurlijk ook veel landen die gemiddeld hoog staan, maar dit over het algemeen komt door enkele absurd rijke mensen. Verder hebben we in dit lijstje de industrieën staan waar het land het meest actief in is. Zo kan jij de beslissing maken of vluchten naar een ander land voor een hoger salaris het waard is.

hoogste gemiddelde salaris per land

9. Australië: € 52.717

Australië is de thuisbasis van het Great Barrier Reef, het Sydney Opera House en natuurlijk koala’s. Het land heeft actieve industrieën in mijnbouw, staal, industriële apparatuur en toerisme.

8. België: € 53.869

Onze zuiderburen komen binnen op een respectabele achtste plek. Bij de Belgen gaat er veel geld om in toerisme, bier, chocolade, auto’s, auto assemblage, techniek, wetenschappelijke apparatuur en textiel.

hoogste salarissen in de wereld

7. Duitsland: € 54.623

Onze grote vrienden uit Duitsland staan uiteraard bekend om het bouwen van kwalitatieve auto’s. De Duitse economie is de grootste van Europa en er wordt veel geld verdient in de farmaceutica en gezondheidszorg industrieën.

6. Nederland: € 54.801

We vallen net buiten de top 5, maar met een gemiddeld netto salaris van bijna 55.000 euro mogen we zeker niet klagen. In ons land gaat veel geld om in geavanceerde elektrische en mechanische techniek, geneesmiddelen en micro-elektronica. Daarnaast zijn er nog andere industrieën te bedenken waar veel geld aan wordt verdiend in Nederland. Als de illegale drugshandel meegerekend zou worden, hadden we wellicht een plekje in de top 3 kunnen veroveren.

5. Denemarken: € 55.380

Wie wel in de top vijf zit, zijn de Denen. De werknemersrechten in Denemarken zijn erg gunstig, waardoor de Denen goed betaald worden voor hun werkzaamheden. Dit geld wordt over het algemeen verdient in mijnbouw, metalen, eten en drinken, meubelen, scheepsbouw en farmacie.

landen met hoogste salaris

4. Verenigde Staten: € 63.798

De Amerikaanse droom is nog steeds haalbaar voor wie zijn best doet in dit enorme land. Amerikanen verdienen geld in een verscheidenheid aan industrieën. Landbouw, mijnbouw en autoproductie steken er wel bovenuit.

3. Zwitserland: € 64.506

Hoewel Zwitserland een onafhankelijk land is, heeft het veel succes geboekt in verschillende sectoren, zoals financiën, chocolade, elektronica, geneesmiddelen, horloges en toerisme. In Zwitserland zijn veel van de grootste multinationals ter wereld gevestigd vanwege gunstige belastingregels.

2. IJsland: € 65.900

Door zijn ongetemde natuur en bitter koude klimaat is een groot deel van het land onontwikkeld, maar met zijn prachtige natuur, warmwaterbronnen en vulkanen is IJsland een trekpleister voor toerisme. Daarnaast wordt er veel geld verdient aan visserij en mijnbouw.

hoogste gemiddelde salaris

1. Luxemburg: € 66.554

De mensen in Luxemburg krijgen gemiddeld het meeste betaald. De belangrijkste economische sectoren in dit onafhankelijke land zijn financiën en staal. Voordat je naar Luxemburg verhuisd voor het hoge salaris, moet je er wel rekening mee houden dat de prijzen hier ook een stuk hoger liggen dan in Nederland, waardoor je koopkracht misschien nog wel minder is dan in ons kikkerlandje.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!