Entertainment

Dit zijn de 7 beste horrorfilms voor de donkere oktoberdagen

horrorfilms

De winter is het beste recept voor sfeerverhoging als het gaat om een avondje horrorfilms kijken. Het is koud, donker, en dus de ideale tijd om even lekker te griezelen voor de televisie. De ene horrorfilm is echter de andere niet. Sommige films zijn eerder lachwekkend dan eng. Wij hebben een aantal films opgezocht waarmee jouw horror-avond op de bank een nagelbijtend succes gaat worden.

De beste horrorfilms

De beste horrorfilms zijn niet zo moeilijk te vinden. Er zijn veel titels waar we kippenvel van krijgen. Het maakt niet uit of je een liefhebber van slasher-films, bent, of nauwelijks kunt kijken naar een zenuwslopende film over geesten. Er zijn veel horrorfilms te zien waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten, maar dat is juist de bedoeling. Zeker met Halloween.

Misschien kijk je wel stiekem over de leuning van de bank, want van sommige titels gaan jouw nekharen overeind staan. We hebben hieronder een selectie geplaatst die het zeker de moeite waard is om te bekijken. Een goede horrorfilm moet eng zijn, en dat zijn deze titels zeker, dus hou die donkere zondagavond lekker vrij voor een avondje griezelen en gruwelen. Misschien kan je de sfeer verhogen door je woonkamer om te toveren in een spookhuis.

horrorfilms donkere avonden

1. Drag me to hell (2009)

Deze bovennatuurlijke horrorfilm gaat over een bankmedewerkster die door een oude zigeunervrouw wordt vervloekt. Christine Brown (Allison Lohman) moet de vloek zien te doorbreken voordat ze na drie dagen door demonen naar de hel wordt gesleept. Deze film is een absolute aanrader.

2. Insidious (2010)

Insidious staat bol van het kwade bovennatuurlijke. In dit spannende verhaal krijgt de familie Lambert te maken met een demon die hun zoon Dalton heeft ontvoerd. Het is aan de taak van vader Josh om hun zoon te redden van de eeuwige verdoemenis. Ondertussen wordt het gezin geplaagd door helse entiteiten.

3. Get Out (2017)

Get Out is een film dat tot op het laatste moment onder je huid gaat zitten. Een Afro-Amerikaanse jongen gaat bij zijn blanke schoonouders op bezoek in een rijk landhuis. De familie heeft echter een gitzwart geheim te verbergen dat langzaam maar zeker aan het licht komt.

4. Escape Room (2019)

Zes vreemden komen na verdachte omstandigheden terecht in een doolhof waarin er op leven en dood gepuzzeld moet worden. De escaperooms tarten alle natuurlijke wetten en zijn zo goed in elkaar gezet dat er wel een discutabele organisatie achter moet zitten.

5. Wrong Turn (2021)

Wrong Turn is een semi-remake van het origineel uit 2003, maar is zeker de moeite waard om te kijken. in het verhaal gaan een aantal vrienden wandelen in bergen, maar daar schuilt The Foundation, een sekte die al honderden jaren in de bergen woont. De vriendengroep kruist hun pad, met bizarre ontwikkelingen tot gevolg.

6. Malignant (2021)

Malignant is een zenuwslopende horrorfilm over een vrouw die ‘s nachts wordt geplaagd door visioenen van gruwelijke moorden. Eerst denkt ze dat het simpelweg nachtmerries zijn, maar dan komt ze erachter dat ze is verbonden met de geest van een sadistische seriemoordenaar, en de moorden die ze droomt ook in werkelijkheid zijn gebeurt.

7. Hereditary (2018)

In deze gruwelijke horrorfilm wordt een gezin geplaagd door gruwelijke gebeurtenissen nadat de moeder van Annie is overleden. Annie verhuist met haar man en twee dochters naar een huis dat een donker geheim verbergt, Dit geheim heeft alles te maken met de voorouders van Annie, die aan hekserij deden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!