Life & Health

5 ongewone manieren om te ontstressen die écht werken

5-manieren-ontstressen-relaxation-day
Foto: Carsmash

In onze moderne wereld vol hectiek en verplichtingen, is het cruciaal om af en toe een stap terug te nemen en te ontstressen. Op Relaxation Day, dat jaarlijks op 15 augustus wordt gevierd, is het de perfecte gelegenheid om jezelf wat welverdiende rust te gunnen en de stress van het dagelijkse leven los te laten. Hier zijn vijf van de beste manieren om volledig te ontstressen en jezelf op te laden.

1. Ontstressen bij Renessence

In het hart van het bruisende zakendistrict van Amsterdam ligt Renessence, een oase van welzijn waar je wordt uitgenodigd om jezelf op te laden. Renessence biedt een breed scala aan behandelingen die je helpen om in contact te komen met je innerlijke essentie. Deze behandelingen vernieuwen je fysieke gesteldheid én je mentale welzijn. Of je nu kiest voor een massage, een floatsessie, een infraroodsauna, of zelfs een ijsbad, Renessence creëert een ruimte waarin je volledig kan ontspannen.

2. Ga op citytrip

Een korte ontsnapping uit de dagelijkse sleur kan wonderen doen voor je stressniveau. Neem de vrijdag en maandag vrij, ga naar de luchthaven, boek een last-minute en ontstressen maar. Een paar dagen weg van huis, zonder de druk van een lange vakantie te voelen, kan je helpen om je geest te verfrissen en nieuwe energie op te doen. Laat je citytrip volledig samenstellen door een extern bureau of ga zelf op ontdekking uit. Doe waar jij het meest relaxed van wordt.

Ga ontstressen op een memorabele citytrip

3. Alle frustratie eruit rammen

Soms is de beste manier om stress te verminderen door simpelweg los te laten en je frustraties te uiten. Bij CarSmash bijvoorbeeld kun je letterlijk stoom afblazen door een auto aan diggelen te slaan op een autosloperij. Dit unieke en vermakelijke evenement biedt een veilige en bevrijdende uitlaatklep om je stress te verminderen door middel van wat ‘auto-therapie’. Met speelse elementen en een uitdagende omgeving, zul je je zeker opgelucht en opgewekt voelen na een sessie bij CarSmash.

4. Een avondje onderdompelen in muziek

Muziek heeft de kracht om de ziel te ontstressen en emoties te ontspannen. Het Weekend van de Romantische Muziek in Het Park bij de Euromast in Rotterdam is een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in prachtige melodieën. Op zaterdag 19 augustus vind het bijzondere Maanlichtconcert plaats welke je kunt bezoeken middels een entreeticket. Op zondag 20 augustus vinden er gratis optredens plaats van gerenommeerde musici en ensembles. Het evenement wordt gehouden in een sfeervolle omgeving en creëert de perfecte setting om te ontspannen en te genieten van de betoverende klanken.

Weekend van de Romantische Muziek in Rotterdam

5. Zet je Whatsapp-meldingen uit

In een tijdperk van constante connectiviteit kan het uitzetten van meldingen op je telefoon en smartwatch een bevrijdende ervaring zijn. Geef jezelf de kans om volledig los te koppelen en je gedachten te verfrissen. Door je meldingen uit te schakelen, geef je jezelf de ruimte om je te concentreren op het moment en te genieten van echte rust, zonder de constante afleiding van digitale meldingen. Laat je telefoon vooral liggen voor het slapen gaan, dit heeft namelijk drastische gevolgen.

Op Relaxation Day is het van vitaal belang om te investeren in je eigen welzijn. Of je nu kiest voor een wellness-retreat, een korte stedentrip, een creatieve uitlaatklep, muzikale betovering, of simpelweg een digitale detox, de sleutel is om tijd vrij te maken voor jezelf en te genieten van ontstressen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!