Food & Drinks

5 heerlijke authentieke Mexicaanse tequilas om van te genieten

5 heerlijke authentieke Mexicaanse tequilas om van te genieten

Wie houdt er nou niet van een verfrissende margarita op z’n tijd. Tequila wordt gebruikt als de ster bij veel verschillende cocktails. Het kan ook met wat ijs on the rocks worden gedronken (vergeet het citroentje en het zout). Als je je kater zoveel mogelijk wil verlichten na het drinken van Mexicaanse tequilas is het de truc om een goede, kwalitatieve fles te vinden.

Oorsprong van tequila

De tequila die we vandaag de dag kennen werd hoogstwaarschijnlijk voor het eerst geproduceerd door de Spaanse kolonisten toen ze Zuid-Amerika binnenvielen. Rond het begin van de 17e eeuw begon Don Pedro Sánchez de Tagle de eerste distilleerderij in wat nu bekend staat als Tequila, Jalisco.

Tequila heeft op het gebied van het maakproces iets belangrijks gemeen met Schotse Scotch, namelijk dat het alleen de naam tequila mag dragen als het in een van de volgende Mexicaanse staten wordt geproduceerd: Tamaulipas, Guanajuato, Michoacán en Jalisco.

heerlijke mexicaanse tequilas

5 heerlijke authentieke Mexicaanse tequilas

Pure tequila wordt beschouwd als een gezondere optie in vergelijking met andere dranken vanwege het lage suikergehalte en de voedingssamenstelling. Maar laat je niet misleiden – artikelen die beweren dat tequila goed is voor je gezondheid, zijn niet bewezen. Oké, genoeg informatie. Dit zijn 5 heerlijke authentieke Mexicaanse tequilas om van te genieten:

Tequila Ocho Blanco

De familie die Tequila Ocho Blanco maakt, distilleert al generaties lang. Ze gebruiken traditionele steenovens om gerijpte agave langzaam te roosteren. Deze worden elk jaar uit specifieke velden gekozen. De Tequila Ocho Blanco is te verkrijgen vanaf €25,- voor 50cl.

heerlijke Mexicaanse tequilas SHOP NU VOOR €25

Siete Leguas Reposado

De distilleerderij waar Siete Leguas Reposado wordt gemaakt, gebruikt een mix van verschillende maalmethoden: een efficiënte walsmolen en traditionele tahona, een molensteen die is uitgehouwen uit vulkanisch gesteente. Deze prachtige fles is te verkrijgen vanaf €59,99.

heerlijke Mexicaanse tequilas SHOP NU VOOR €59,99

Fortaleza Blanco Tequila

Op zijn landgoed in de stad Tequila maakt meester-distilleerder Guillermo Sauza de drank zoals zijn betovergrootvader het maakte. Als je dus wil weten hoe tequila honderd jaar geleden smaakte, is Fortaleza Blanco Tequila je topkandidaat. Koop deze fles voor €59,99.

heerlijke Mexicaanse tequilas SHOP NU VOOR €59,99

Don Fulano Tequila Blanco

Waar whisky wordt gerijpt in hout, wordt tequila gerijpt in de grond. Agave heeft in het geval van tequila zes tot acht jaar nodig om goed te rijpen. De Don Fulano Tequila Blanco is een fenomenale tequila die het absoluut waard is om te proberen. En dat kan vanaf €47,95.

heerlijke Mexicaanse tequilas SHOP NU VOOR €47,95

Mijenta Tequila Reposado

Met het oog op duurzaamheid voor zowel de gemeenschap als de natuur in Mexico is de Mijenta Tequila Reposado een echte premium tequila. De Reposado is tot 8 maanden gerijpt op Amerikaans Eiken, Fransen Euken en Franse Acacia vaten. Voor €64,99 heb je een fles in de kast staan.

heerlijke Mexicaanse tequilas

SHOP NU VOOR €64,99

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!