Entertainment

5x de beste maffia films die iedereen gezien moet hebben

beste maffia films

Kijkers van films en series zijn altijd gefascineerd geweest door bad guys. Of het nou een documentaire over seriemoordenaars is of een beroepscrimineel – de filmindustrie vertelt graag verhalen over schurken. Klassieke maffiafilms passen perfect in dit narratief. Je raadt het al – in dit artikel gaan we het hebben over de 5 beste maffia films die iedereen gezien moet hebben.

5 beste maffiafilms

Maffiafilms bestaan al zo lang als cinema zelf. De meeste maffia verhalen volgen het leven van immigranten, die als gewone mensen door de maffia naar de top konden klimmen en uiteindelijk kingpins werden in de onderwereld. Wij zijn op onderzoek uitgegaan, en hebben onze 5 beste maffia films voor je uitgezocht. De films staan in willekeurige volgorde.

5. The Departed

Als we aan regisseurs van maffiafilms denken, staat Martin Scorsese natuurlijk bovenaan, en The Departed is daar een perfect voorbeeld van. De film zorgde voor Scorsese’s eerste en enige Oscar voor Beste Regisseur en wordt vereerd vanwege het meeslepende plot en spanning, om nog te zwijgen over de topcast, waaronder Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson.

4. Good Fellas

De iconische Ray Liotta geeft de voice-over als de buitenstaander die wordt ingewijd in een Italiaans-Amerikaans misdaadsyndicaat in, je raadt het al, Martin Scorsese’s verhaal over afpersing, diefstal en moord door jongens die niet zo slim zijn als ze denken. Vooral Robert de Niro speelde in Good Fellas een rol die je niet snel meer zal vergeten.

3. American Gangster

Hoewel je American Gangster niet veel terugvindt in de meeste lijstjes, mocht deze wat ons betreft niet ontbreken. De uit Harlem afkomstige drugsdealer Frank Lucas (Denzel Washington) komt aan de macht in het corrupte New York van de jaren ’70. Lucas handelt ongestraft en smokkelt heroïne de VS binnen in de doodskisten van Amerikaanse soldaten die in Vietnam zijn omgekomen.

2. Eastern Promises

Dit schrikbarende verhaal van Eastern Promises volgt een Britse verpleegster die verstrikt raakt in de Russische maffia na het ontdekken van het notitieboekje van een jong meisje dat haar zwangerschap in verband brengt met een prominente gangster. Niet alleen is Eastern Promises de ultieme Russische maffiafilm – het is ook één van Viggo Mortensen’s beste prestaties op het witte doek.

1. The Godfather trilogie

Je zat er zeker al op te wachten. Hoewel niet alle films van de trilogie goed werden ontvangen door het grote publiek, is het totaalplaatje van alledrie de films iconisch te noemen. The Godfather wordt beschouwd als een van de beste film trilogieën aller tijden en staat sinds het debuut in 1972 bovenaan alle lijsten.

De film wordt bij elkaar gehouden door een zeer sterke cast, voor die tijd wereld veranderende cinematografie in combinatie met de muziek die we allemaal kennen. Als je onder een steen hebt geleefd en de Godfather nog nooit gezien hebt, raden we je ten zeerste aan om het te bekijken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!