Style

4 zaken die je móét weten over herenparfum

4-tips-herenparfum
Foto: Freepik

Het blijft voor sommige mannen een ver-van-mijn-bed-show, maar je kunt er niet omheen dat vrouwen ervan houden. Een lekkere geur draagt bij aan zelfvertrouwen bij de man en kan een doorslaggevende factor zijn bij interesse van vrouwen. Hoe kies je in hemelsnaam de juiste herenparfum die bij jouw stijl past en hoe gebruik je het? Wij hebben een paar hele gemakkelijke zaken op een rijtje gezet die je moet weten.

1. Hoe koop je jouw perfecte parfum

Hoe weet je welke geur bij jou past? Het begint allemaal met experimenteren. Probeer verschillende samples uit. Start met geuren die je aanspreken: houtachtig en rokerig, fris en citrusachtig, of zwaar aromatisch. Niet alle geuren zullen de eerste schifting overleven, maar dat is helemaal oké. Vervolgens kun je samen met je partner of beste vriend bepalen welke geur het beste bij jou past.

Eenmaal jouw perfecte geur gevonden, koop gelijk een grotere flacon of meerdere flesjes. Herenparfums worden soms uit productie genomen, dus zorg ervoor dat je altijd jouw signature scent bij de hand hebt. Vergeet niet af en toe van geur te wisselen en opnieuw te testen; je persoonlijke voorkeur kan in de loop der tijd veranderen. Dit houdt de ervaring fris en spannend, zowel voor jou als voor de mensen om je heen.

4-tips-herenparfum

2. Spuit de parfum van 10 cm afstand

Het begint allemaal met de juiste techniek. Spuit je herenparfum van ongeveer 10 centimeter afstand op je lichaam. Waarom? Dit zorgt ervoor dat de geur gelijkmatig over je huid wordt verdeeld zonder te overweldigend te zijn. Het laat een subtiele, verleidelijke wolk van geur achter die mensen om je heen zal betoveren. Doe je het te dichtbij, dan zal er slecht een klein plekje op je lichaam zeer geconcentreerd voorzien zijn van de geur en dit kan zelfs niet prettig zijn voor vrouwen.

3. Waar spuit je herenparfum?

Nu je weet hóe je moet spuiten, is het tijd om te ontdekken wáár je het moet aanbrengen. De beste plekken zijn je nek, hals, polsen en ja, achter je oren. Waarom achter je oren? Denk aan die intieme begroetingen en spannende momenten in de kroeg. Als iemand zijn neus dichtbij je oren heeft, zal hij of zij de verleidelijke geur opmerken. Het is een subtiele, maar doeltreffende zet om punten te scoren. Niet te veel, maar een klein spuitje achter de oren kan je gezellige avond zomaar de nodige succes opleveren.

4-tips-herenparfum

4. Wat is het verschil tussen eau de toilette, eau de cologne en eau de parfum?

Nu is het tijd om de geheimen achter de verschillende geurconcentraties te ontrafelen:

  • Eau de Cologne: Deze herenparfum gebruik je vaak voor dagelijks gebruik gezien hij wat lichter en frisser is. Dit parfum bevat het laagste percentage geurbestanddelen, ongeveer 3% tot 5%.
  • Eau de Toilette: Deze lichte, waterige formule bevat 5 tot maximaal 15% aromatische ingrediënten. Het biedt een langere levensduur dan cologne en is perfect voor avonden uit.
  • Eau de Parfum: Met een hogere concentratie van aromatische ingrediënten, ongeveer 15%, blijft deze geur langer ruiken. Het is een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden.
  • Parfum: Hier heb je de hoogste geurconcentratie, vaak tussen de 20% en 40%. Slechts een paar druppels zijn voldoende om de geur de hele dag – of zelfs langer – te laten duren. Hoewel het duurder is, gaat parfum ook veel langer mee.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!