Money & Career

Van vaatwassers tot ware liefde: dit zijn de 10 leukste gratis items op Marktplaats

10 leukste gratis items marktplaats
Foto: Freepik

Als je online op zoek bent naar een (tweedehands) koopje dan kom je al snel op de website van Marktplaats terecht. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van deze handelswebsite. Het is dus niet gek dat er soms advertenties tussen zitten die op zijn minst opmerkelijk zijn te noemen. Vooral de sectie ‘gratis op te halen’ is het rondstruinen waard. We hebben de 10 leukste en gekste gratis items van Marktplaats op een rijtje gezet.

10. Kittens

Het eerste wat opvallend is aan de sectie ‘gratis op te halen’ is de hoeveelheid aan pasgeboren kittens. Als je even verder scrolt dan zijn er ook kattenbakken en bolletjes wol te vinden. Je kunt dus zonder budget al genieten van katachtige onschuld en spelende poesjes.

marktplaats kittens

9. Vrolijke man zoekt saunamaatje

Jezelf gratis en voor niets aanbieden klinkt misschien wanhopig, en dat is het ook. In dit geval gaat het om een echte horecatijger die ook nog eens autodidact is. Waarom hij dat er specifiek bij benoemd is voor iedereen een raadsel, maar hij gaat het je gratis vertellen indien je interesse hebt.

marktplaats saunamaatje

8. Afgeragde vaatwasser

We weten dat er veel witgoed op Marktplaats wordt aangeboden, maar vaak wordt daar wel een klein bedrag voor gevraagd. Deze vaatwasser lijkt rechtstreeks uit de keuken van een Sovjet-dictator gesloopt, maar dat mag de pret niet drukken. Hij is namelijk hartstikke gratis. De deur sluit wat moeilijk, maar ach.. het is maar water.

marktplaats vaatwasser

7. Potkachel op gas

Met de huidige energieprijzen is deze potkachel op gas misschien een uitkomst. De voormalige eigenaar heeft de kachel alvast buiten neergezet. Dit pareltje past in elk interieur, dus is het vreemd dat er bijna geen reacties te vinden zijn. Zou het komen door de omschrijving? ‘Gaskachel. Werkt misschien nog.’ Tja, gratis ophalen blijft gokken.

marktplaats potkachel

6. Versierde wagen

Als je he-le-maal gek van carnaval bent dan is deze advertentie op je jolige lijf geschreven. De eigenaar heeft bloed, zweet en tranen geïnvesteerd in het maken van deze versierde wagen, maar door wet- en regelgeving mag hij niet worden gebruikt. Als je hem gratis ophaalt, dan ben je de blikvanger in de straat. Wat zullen de buren jaloers zijn.

marktplaats versierde wagen

5. Gratis verroeste vuurkorf

Deze vuurkorf heeft zo te zien al flink wat feestjes meegemaakt, maar volgens de adverteerder ‘doet hij het nog uitstekend’. Dat beetje roest zie je niet als je het vuurtje flink opstookt. Wees er snel bij, want gezelligheid kent geen tijd. We moeten er wel even bij vermelden dat de conditie ‘gebruikt’ is.

marktplaats vuurkorf

4. Wandelende takken

Als je niet zo van katten bent, dan kun je er ook voor kiezen om een paar wandelende takken op te halen. Deze staan namelijk ook gratis op Marktplaats. Je kunt ze in een terrarium houden, die zul je zelf moeten kopen. Het is overigens aan te raden om ze een riempje om te doen als je met ze in het bos gaat wandelen.

marktplaats wandelende takken

3. Jonge knappe Brahma haan

Als je een hekel aan je uitgeslapen buren hebt dan is deze jonge en zeer aantrekkelijke Brahma haan je nieuwe beste vriend. Volgens de verkoper ‘kraait hij ‘s morgens maar enkele keren’, zo is dit gevogelte blijkbaar ingesteld. Je kunt je wekker dus op Marktplaats zetten, want deze haan weet precies wanneer jij uit de veren moet.

marktplaats haan

2. Complete jaargangen Ajaxlife

De echte Ajax-fan kan zijn of haar hart ophalen, want er staan complete jaargangen van het blad Ajaxlife op Marktplaats, en ze zijn ook nog eens gratis op te halen. Het gaat om 4 jaargangen, dus genoeg leesvoer voor op de camping. Je moet ze trouwens ophalen in Rotterdam.

Marktplaats Ajaxlife

1. Nieuwe liefde op Marktplaats

Ja, ook Cupido heeft zijn pijlen gericht op de gratis sectie van Marktplaats. Er zijn dames en heren die een gokje wagen en voor een appel en een ei de ware liefde proberen te vinden. Wie weet! Het pad van de liefde is ondoorgrondelijk en kent vele zijwegen. In dit geval is dat gangpad 2 naast de broodroosters en tweedehands matrassen.

marktplaats liefde

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!